• william
  • william
ma 27 apr 2020 schoolvoorstelling 3de + 4de SECUNDAIR € 6,50
75 minuten
schouwburg
220 plaatsen

EDWARD TWEE

ANNULATIE // FABULEUS

Een theaterstuk geïnspireerd op ‘Edward II’ van Christopher Marlowe. Eén van de oudste koningsdrama’s uit de moderne theatergeschiedenis. Over strijd om macht en succes, over intriges en samenzweringen, over verraad, liefde en moord aan het hof. Tegelijk weerspiegelen die grote verhalen op een zeer heftige manier de samenleving waarin we allemaal leven en hoe mensen zich daarin gedragen.
Edward voelt meer voor zijn beste vriend Gaveston dan voor zijn vrouw. Wanneer hij koning wordt, geeft hij Gaveston buitensporig veel invloed en macht. Ondertussen verwaarloost hij zijn koningin en groeit de onrust in het land.
Acht jongeren en een volwassen acteur nemen het spannende verhaal als uitgangspunt om de thematiek van identiteit, macht en taal te verkennen. De spelers gebruiken zowel letterlijke theaterdialogen en -monologen uit het oorspronkelijke stuk als herwerkingen tot rap, slam en spoken word. Taal is immers hét machtsmiddel bij uitstek om je gelijk te halen en te identificeren, maar vormt tegelijk een ferme barrière voor wie die taal niet meester is. Niet?

fABULEUS is een graag geziene gast in De Spil. Het uniek productiehuis voor dans en theater biedt jongeren en startende professionelen de nodige omkadering om hun talent als speler, danser of maker te ontwikkelen en heeft een internationale voorbeeldfunctie. Ze namen al vaker klassiekers onder de loep en vertaalden die op zeer toegankelijke manier naar jongeren.

Scenografie en lichtontwerp: Geert Vandewalle