• logo_udl
  • logo_udl
  • logo_udl
  • logo_udl
  • logo_udl
  • logo_udl
do 17 okt 2019 schoolvoorstelling 5de + 6de LEERJAAR € 6
60 minuten
schouwburg
200 plaatsen

THEATER ANTIGONE & THEATER ARTEMIS

WOESTZOEKER

Op een dag kwam ik thuis en waren mijn ouders weg.
Het is te zeggen, zij waren gekrompen en alles rondom hen leek plots gigantisch.
Ik begreep het niet.
Mijn pa zat op de rand van een bloempot en mijn ma was verdwaald in het tapijt.
En toen was het hek van de dam.

Twee woeste zoekers trekken hartstochtelijk ten strijde tegen een vijand waarvan iedereen zegt dat hij niet te kloppen is: armoede. Sophie Warnant en Dries Notelteirs spelen twee kinderen die elkaar vinden in eenzelfde situatie. Met geïmproviseerde instrumenten brengen Keimpe De Jong en Arend Niks live muziek op de scène.
'Woestzoeker' is een bitterzoete, maar vrolijke, van de pot gerukte voorstelling over verwoed tegen de stroom in zwemmen. Want tegen de stroom in heeft wel degelijk zin.
Na het hyperkinetische 'Bekdichtzitstil' (2014) schrijven Raven Ruëll en Jan Sobrie opnieuw een lofzang op het roekeloze en losbandige kind dat anders is.

Bekroond met de eerste prijs op het Nederlands-Duitse Kinder- en jeugdtheaterfestival KAAS & KAPPES, Duisburg. De jury looft 'Woestzoeker' om de emotionele en toch humoristische tekst die uit het leven gegrepen is en je meeneemt in de magische denkwereld van twee kinderen.

Regie: Raven Ruëll - Spel: Dries Notelteirs, Sophie Warnant - Tekst: Raven Ruëll, Jan Sobrie - Scenografie: Giovani Vanhoenacker - Lichtontwerp: Maarten Thorrez - Geluidsontwerp: Niels Vanherpe - Livemuziek: Keimpe De Jong, Arend Niks