cover_studio_guga_ongehoord_zondertekst
ma 9 dec 2019 schoolvoorstelling 3de + 4de LEERJAAR € 6
50 minuten
De Spil
200 plaatsen

MUZIEKTHEATER

ZWANENZANG

De papa en mama van Gabriëlle hebben het te druk met hun klanten. Maar de opa van Gabriëlle heeft zeeën van tijd en woont bij hen in.
Opa luistert graag naar oude vinylplaten met klassieke muziek. Dan haalt hij oude herinneringen op. Hij vertelt Gabriëlle het verhaal van het 'Zwanenmeer'. En van oma die ballerina was.

'Zwanenzang' vertelt het verhaal over de bijzondere band tussen Gabrielle en haar dementerende opa. Gabrielle houdt van zijn meeslepende verhalen, maar maakt zich zorgen over hoe haar ouders er over denken… Zou opa net als oom Anton naar een rusthuis moeten?

'Zwanenzang' is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Vlaamse jeugdschrijvers Guy Didelez en Joke De Vloed en maakt het moeilijke thema dementie op een kindvriendelijke en originele manier bespreekbaar. 
 

Regie en spel: Sarah Van Overwaelle - Muziek live: Ensemble Dimlicht: Wolfram Van Mechelen (viool), Rhea Vanhellemont (altviool), Helena Faes (cello), Juno Kerstens (contrabas), Hannes Beauprez (klarinet), Kaat Hoogmartens (fagot), Stijn Paredis (slagwerk) - Compositie: Mirek Coutigny en Ruben De Gheselle