161101Tom_Kets__lien_arits
zo 10 nov 2019 te gast basis: € 20 - VTP: € 10
schouwburg

HET PRETHUIS PRESENTEERT

DE SERVICEFLAT

De online losse ticketverkoop is even niet beschikbaar in afwachting van de abonnementverkoop op zaterdag 15/10 vanaf 10 uur. Wens je ondertussen toch tickets te reserveren voor deze voorstelling kan dit wel telefonisch 051 265 700.

Mariette Vandecasteele wordt, na lang aandringen door haar zoon Philippe in een serviceflat geplaatst.

Eentje die hij nota bene zelf uit de grond heeft gestampt. Hij is namelijk projectontwikkelaar. Hij bezoekt zijn moeder elke week exact 10 minuten met 1 éclair die ze onder dwang dient te verorberen. Het bezoek van zoonlief is steeds een monoloog over hoe goed de zaken gaan, hoe ‘cool en sexy’ zijn nieuwe vriendin Natasja wel is en hoe goed hij alweer geparkeerd heeft met zijn allernieuwst Tesla. Even vragen hoe het met zijn moeder gaat daar heeft hij de tijd en de tact niet voor.


Er wordt echter een nieuwe dokter aangesteld door de directie. Het betreft de flamboyante en op het eerste zicht ietwat bizarre dokter Edelhart Deman. Die na een blik op Mariette’s voorschriften de boel omgooit en haar van nieuwe medicatie voorziet. Het resultaat is verbluffend, Mariette bloeit helemaal open, ze wordt fitter en energieker. Met de hulp van de goedlachse verpleegster Sofie broedt ze op een plan om haar zoon Philippe op gepaste wijze van antwoord te dienen. Of het hen lukt dat ontdekt u stap voor stap in deze heerlijk ‘gezonde’ komedie.


Een avond vol verrassende wendingen, heerlijke personages en boordevol humor, ook dit keer zijn deze vaste ‘Prethuis’- ingrediënten overvloedig aanwezig in ‘De Serviceflat’ en dat alles in het sappig Westvlaams. ‘De Serviceflat’ is zoals we stilaan gewend zijn bij Het Prethuis van de hand van Jeroen Maes. Het wordt gebracht door een gedreven enthousiaste cast: Tine Priem, Jeroen Maes, Karin Tanghe, Peter Bulckaen en Bianca Vanhaverbeke
 

zo 10 nov 2019 - 15u tickets vanaf di 18 jun 2019*
* Abonnementen wel mogelijk!