• 201115_het_collectief_liesbeth_devos11a
  • 201115_het_collectief_liesbeth_devos11a
  • 201115_het_collectief_liesbeth_devos11a
  • 201115_het_collectief_liesbeth_devos11a
  • 201115_het_collectief_liesbeth_devos11a
vr 27 sep 2019 dans basis € 20 - abo/reductie € 18 -
-12 jaar € 12 - VTP: € 10

60 minuten, er is geen pauze
schouwburg
inleiding om 19u15 door Marco Gerris

ELEMENTS OF FREESTYLE

ISH DANCE COLLECTIVE

ISH brengt urban dance naar het theater met een spectaculaire show. Artistiek leider Marco Gerris was jurylid van ‘The Freestyle Games’ en van ‘So You Think You Can Dance’. De geboren Filippijn groeit op in België en trekt eind jaren negentig naar Amsterdam waar hij als danser, skater en acteur aan de slag gaat.
Hij wordt verkozen tot Nederlands kampioen ‘Freestyle Skaten’ en maakt in 2000 zijn eerste stuk ‘ISH’. Vele successen volgen. Als geen ander ziet hij de poëzie in de pure beweging. Of je nu door de ruimte zweeft op balletschoenen of op skates, het is allemaal dans.
‘Elements of Freestyle’ gaat over de alles goedmakende secondes waarin die ingewikkelde trick eindelijk lukt. Over de totale focus, extase en het gevoel van vrijheid bij de freestyler.

Een overdonderende voorstelling door jong geweld met een mix van breakdance, in-line skating, skateboarding, freestyle basketball, BMX en freerunning.

Het plezier spat van deze voorstelling af.” **** Theaterkrant
Indrukwekkend puur. Ze kaatsen met hun energie en met die van het publiek.” **** Volkskrant

Extra: workshop freestyle door dansers van ISH Dance Collective op 25/9 van 20u tot 21u in Hypnosis Dance Academy. Prijs: €5. Hier inschrijven.

in deze workshop krijg je de grondbeginselen van breakdance aangeleerd en er wordt  gekeken naar hoe je dat theatraal interessant kunt maken. Breakdance is een dansvorm die de elementen toprock, downrock, freezes en powermoves bevat. De breakdancers voeren bewegingen uit die bestaan uit veel voeten- en vloerwerk. In de workshop leren de deelnemers, afhankelijk van het niveau, een aantal van deze elementen. Net als in de voorstelling staat de ontwikkeling en de adrenaline kick van de performer en in dit geval dus de deelnemer centraal.

I.s.m. KVG en Hypnosis Dance Academy