Brihangpromorelease_-_AlexanderPopelier_light
ma 30 sep 2019 theater basis € 14 - abo/reductie € 13 - € 7
80 minuten, er is geen pauze
schouwburg
babbel met Alexia Leysen en Wannes Gyselinck om 19u15

KNAUS

BRUT / ALEXIA LEYSEN & VALENTIJN DHAENENS

‘Knaus’ zoomt genadeloos in op onze diepe behoefte om als mens gezien te worden.
Karl Ove Knausgård. Geniaal schrijver voor de één, charlatan voor de ander. Voor familie en vrienden dé bron van woede, frustratie en verdriet.


‘Mijn Strijd’, zijn autobiografische cyclus van 3.500 pagina’s, spaart niets of niemand. In een poging de banaliteit van zijn leven te overstijgen, schrijft hij de strijd van zijn ziel neer. Hij beschrijft de meest beschamende, geheime of pijnlijke gebeurtenissen en benoemt alle betrokkenen bij naam en toenaam.
Het leverde hem een rock-’n-rollcultstatus op en ongetwijfeld een goeie bankrekening, maar kostte hem zijn huwelijk en vele vriendschappen.
Het schrijven mag dan zin geven aan het leven van de knappe Noor, het ging uiteindelijk ten koste van zichzelf.
In ‘Knaus’ ontrafelen monoloogvirtuoos Valentijn Dhaenens en Alexia Leysen een mens die zich afvraagt: waarom? We zien een man die tussen de luiers en de sterren zichzelf staande probeert te houden.
Alexia Leysen won in 2016 de Dioraphte Cement Prijs voor aanstormende theatermakers.

extra bij de voorstelling: expo THE KNAUSGÅRD HASSELBLAD SERIES 30/9 tot 10/10 // gratis te bezoeken in De Spil

Spel: Valentijn Dhaenens - Regie: Alexia Leysen - Tekst: Alexia Leysen naar Karl Ove Knausgård - Scenografie: Stef Stessel - Dramaturgie: Mieke Versyp - Productie: BRUT, Villanella en d e t h e a t e r m a k e r