• venus
  • venus
vr 25 okt 2019 muziek basis € 18 - abo/reductie € 16 - VTP: € 9
130 minuten, er is geen pauze
schouwburg

VOORPROGRAMMA : ASTRONAUTE

MARBLE SOUNDS

"Marble Sounds ontpopte zich tot één van de parels van de Belpop, inclusief internationale allures. Voor de tweede maal in De Spil en met hun bloedmooie jongste album ‘The Advice To Travel Light’ (Zealrecords, 2018) onder de arm, verwarmt de band je met een oorverdovende zachtheid.
Al meer dan tien jaar perfectioneert opperhoofd Pieter Van Dessel het geluid van Marble Sounds. Anno 2019 staan vier langspelers, twee MIA-nominaties en YouTube-successen met miljoenen views (‘Good Occasions’, ‘The Time to Sleep’ en de oorwurm ‘Leave The Light On’) op de teller en is de band een gevestigde waarde in de Belgische muziekscène.
‘The Advice To Travel Light’ borduurt verder op het gekende Marble Sounds-recept, maar graaft ook dieper. Elf indringende, diep gelaagde songs: van vederzacht en ingetogen, naar dreigende, wijds uitgesponnen filmische klanktapijten.


Marble Sounds legden een warm deken over het publiek. Nu de herfst is aangebroken en de bomen hun bladeren loslaten, dient ‘The Advice To Travel Light’ zich aan als een welgekomen vluchtheuvel. Doe er uw voordeel mee. En ga zeker eens kijken wanneer de makers een podium in uw buurt inpalmen.” **** Focus Knack


"ASTRONAUTE Het duo Myrthe Luyten en Bert Hornikx – bracht vorig jaar het prachtige ‘Circle’ uit: “een bescheiden en beklijvend plaatje dat drijft op drums, spaarzame electronica, enkele gitaren en weifelende stemmenpracht. Liederen die walsen, klanken die zalven.” **** Humo