cover_studio_guga_ongehoord_zondertekst
zo 24 nov 2019 muziek basis € 25 - abo/reductie € 23 - VTP: € 12,5
matinee

90 minuten
schouwburg
inleiding om 10u15 door Jasper Gheysen

KLASSIEK UIT WENEN

SYMFONIEORKEST VLAANDEREN / ANDREW TYSON

Door onvoorziene omstandigheden moeten we het aanvangsuur van het klassiek concert met het Symfonieorkest Vlaanderen op 24 november aanpassen. Dit wordt 11u (in plaats van 15u). Het concert zal +/- 90 minuten duren en dus rond 12u30 eindigen. 
Om de pijn van deze wijziging te verzachten bieden wij je graag na het concert een aperitief aan. En aansluitend kan je - wie dit wil - reserveren in het Teaterkafee voor hun zondags feestmenu (www.teaterkafee.be).

Wie de jonge Amerikaanse dirigent Jonathon Heyward al eens bezig zag, weet dat hij vuur in zijn vingers heeft zitten: begeesterend, kleurrijk en onweerstaanbaar. Samen met Symfonieorkest Vlaanderen gaat hij op zoek naar de ziel van de Weense klassiek, muziek die op maat van het orkest gesneden is.


“Bij elke symfonie denken we dat hij zichzelf zal herhalen en elke keer vergissen we ons,” zo schreven de Londense kranten over Haydns symfonieën. De tikkende klok in de tweede beweging was deze keer de verrassing van dienst. Tegenover Haydns zonnige tonen staat de onheilspellende sfeer van Mozarts Pianoconcerto nr. 24, gebracht door Andrew Tyson.
Hij en Heyward kennen elkaar al sinds hun studietijd: een onderonsje onder knappe twintigers met een warm muzikaal hart – dat belooft!


En Stravinski spint met zijn neoklassieke ‘Pulcinella’ een speelse draad naar de twintigste eeuw.