• 190119_thomas_steyaert
  • 190119_thomas_steyaert
  • 190119_thomas_steyaert
  • 190119_thomas_steyaert
  • 190119_thomas_steyaert
vr 29 nov 2019 theater basis € 15 - abo/reductie € 14 - VTP: € 7,5
110 minuten, er is geen pauze
schouwburg
Nagesprek met de acteurs

RACE

ARSENAAL

Twee ervaren advocaten nemen de verdediging op zich van een rijk en beroemd man.
Hij wordt ervan beschuldigd een jonge vrouw verkracht te hebben.
En dan is er ook nog een jonge advocaat-stagiaire, die nog maar net met hen samenwerkt.
We volgen vier personages in de voorbereiding van deze complexe zaak. Er staat veel op het spel, voor elk van hen op een andere manier.

Race van ARSENAAL is een spannend rechtbankdrama – Evelyne Coussens, De Morgen ****
“Johan Dehollander en Aurelie Di Marino regisseren snedig en spannend in een minimalistische setting, hun personages nemen geen blad voor de mond en het dialoogtempo ligt zo hoog dat het soms neigt naar spoken word, ook dankzij de muzikale inbreng van Ocloo. Toch schuilt er een verrassende lichtheid in Race. Die schuilt niet in de ironisering of minimalisering van het thema, eerder in een soort besef van komische hopeloosheid.”

Van en met: Dirk Van Dijck (o.a. ‘Eigen kweek’) en Johan Dehollander (o.a. ‘Turquaze’) in de clinch met jong talent Aminata Demba (‘F.C. De Kampioenen’), Aurelie Di Marino, Gorges Ocloo en Jeroen Van der Ven (o.a. ‘De Premier’ en ‘Over Water’). 

Tekst: David Mamet - vertaling: Pieter en Sacha Hilhorst - Scenografie: Stef Stessel - Kostuum: Lieve Pynoo - Een productie van ARSENAAL/LAZARUS - Met steun van de taxshelter van de Belgische Federale Overheid - Coproductie: Perpodium