• foto
  • foto
  • foto
za 7 mrt 2020 muziek + film basis € 27 - abo/reductie € 25 - VTP: € 13,5
schouwburg

BIRDSONG

HENDRIK WILLEMYNS (ARSENAL)

Hendrik Willemyns (Arsenal) presenteert: Birdsong (film) / Room Of Imaginary Creatures (boek) / Birdsongs (Soundtrack).
Er was een tijd dat Hendrik Willemyns een album de ultieme plek vond om muziek te laten leven. Maar die tijden zijn veranderd en Willemyns is ook veranderd. Vandaag brengt hij een boek, film en muziek samen. Net als met zijn vorige film(concert) ‘Dance Dance Dance’ (De Spil, 2014) wou Willemyns een scenario over muziek en muzikanten. Zullen muzikanten hun huid goedkoop moeten verkopen, door het verdwijnen van muziekwinkels en de moordende concurrentie op de muziekplatformen, moeten ze zich ‘prostitueren’ om te overleven?
Bevriende artiesten schreven gedichten voor hem vanuit de ogen van de prostituee. Die verzamelde hij in het geïllustreerde boek ‘Room Of Imaginary Creatures’.
Met hetzelfde materiaal schreef hij zijn nieuwe film ‘Birdsong’. Die vertelt het verhaal van een jonge vrouw in Tokyo die droomt van een leven als muzikant en er achter komt dat het universum van muziek donker is en bevolkt met gevaarlijke dieren. En poëzie. Ook de soundtrack werd gecomponeerd op basis van de gedichten.


Het boek, de film, de muziek… alles komt samen in het pakkende ‘Birdsong’-filmconcert waarin Hendrik Willemyns samen met Paulien Mathues deze kleurrijke wereld tot leven brengt.