• 201115_het_collectief_liesbeth_devos11a
  • 201115_het_collectief_liesbeth_devos11a
do 19 mrt 2020 theater basis € 15 - abo/reductie € 14 - VTP: € 7,5
schouwburg
Blijf nog even zitten voor een nagesprek met de acteurs

TRUE COPY

ANNULATIE // BERLIN

Deze voorstelling is geannuleerd en kan ook niet verplaatst worden naar een nieuwe datum.
Tickethouders worden hiervan persoonlijk via mail op de hoogte gebracht.

Op 6 mei 1994 vallen de gendarmes binnen op het Franse landgoed van Geert Jan Jansen. Ze stoten er op meer dan 1600 werken van grootmeesters als Picasso, Dalí, Appel, Matisse en Hockney. Opmerkelijk detail: het merendeel ervan blijkt door de Nederlander zelf gemaakt. Hij weet gedurende meer dan twintig jaar de kunstwereld op te lichten en doet dit zo overtuigend dat Picasso en Appel nietsvermoedend echtheidscertificaten uitschrijven bij werk dat hij heeft geschilderd. Vandaag hangen er in musea wereldwijd nog steeds enkele werken waarvan niemand vermoedt dat ze eigenlijk van Geert Jan komen.

In haar kenmerkende stijl laat BERLIN verschillende werelden en realiteiten op het podium samenvloeien. Het levert een meeslepende voorstelling op die je voortdurend op een verkeerd been zet.

Het is zoals Jansen zei: “Soms is het gewoon heerlijk om bedrogen te worden”.’’ **** De Standaard

Concept en regie: Bart Baele en Yves Degryse samen met Geert Jan Jansen - Assistent: Luk Sponselee - Video: BERLIN, Geert De Vleesschauwer, Jessica Ridderhof en Dirk Bosmans - Muziek: Peter Van Laerhoven - Piano: Govaart Haché - Cello: Katelijn Van Kerckhoven