• 181006_Jan-Bart-De-Muelenaere-copyright-Lieve-Decuyper
  • 181006_Jan-Bart-De-Muelenaere-copyright-Lieve-Decuyper
  • 181006_Jan-Bart-De-Muelenaere-copyright-Lieve-Decuyper
zo 22 mrt 2020 muziek basis € 18 - abo/reductie € 16 - VTP: € 9
schouwburg
inleiding om 19u15 door Johan Vanacker

ANNULATIE // NORAYR KARTASHYAN & MENUA

Deze voorstelling is geannuleerd en kan ook niet verplaatst worden naar een nieuwe datum.
Tickethouders worden hiervan persoonlijk via mail op de hoogte gebracht.

De Armeense muzikant Norayr Kartashyan wordt wereldwijd beschouwd als een meester op traditionele blaasinstrumenten. Met de band Menua verklankt hij de Armeense volksmuziek: tijdloos, delicaat en vol warmte!

Armenië, op het kruispunt tussen West en Oost, kent een eeuwenoude culturele rijkdom. Norayr Kartashyan, één van de hoogtepunten van het showcasefestival WOMEX 2018, specialiseert zich in deze traditionele muziek en vertaalt ze naar vandaag. Hij bekwaamde zich op de duduk (een dubbelrieten blaasinstrument) en verdiepte zich in andere traditionele blaasinstrumenten zoals blul, shvi (fluiten), zurna (dubbelrieten trompet), pku (klarinet) en parkapzuk (doedelzak).


Met het sextet Menua blaast hij - letterlijk- een nieuwe wind door Armeense traditionals, door middel van prachtige verfijnde en expressieve arrangementen uitgevoerd op oude en zelf ontworpen nieuwe instrumenten. Norayr Kartashyans composities zijn zachte en fragiele interpretaties van Armeense muziek op het platteland, doordrenkt van melancholie en schoonheid. 

zo 22 mrt 2020 - 20u