3_sterke_vrouwen
vr 24 apr 2020 muziek basis € 14 - abo/reductie € 12 - VTP: € 7
de komedie
inleiding om 19u45 door Joris Preckler

SCHNTZL

Spaarzaam, mysterieus… jazzduo SCHNTZL zoekt de grenzen van de fragiliteit op met een bedwelmend minimalistisch resultaat als gevolg.
Hendrik Lasure (piano) en Casper Van De Velde (drum) ontmoetten elkaar op respectievelijk 12- en 14-jarige leeftijd. Met SCHNTZL wonnen ze in 2015 de STORM!-contest (Vrijstaat O.) voor Jong Talent. Hierdoor konden ze hun fel gesmaakt debuut releasen via W.E.R.F. records: een kwetsbaar, uitgepuurd album, voer voor fans van Nils Frahm, Keith Jarrett of Radiohead. Het gaf SCHNTZL prompt een prominente plaats binnen de “new wave of Belgian jazz”.
SCHNTZL brengt een klankenweefsel waar jazz, elektronica en neoklassiek zachtjes fusioneren. In hun sound zoekt SCHNTZL onverwacht boeiende en nieuwe invalshoeken.


In 2020 brengen deze jonge snaken een nieuw album uit en dat komen ze in De Spil voorstellen.


De pers over hun debuut:
SCHNTZL slaat op hun gelijknamige debuutalbum gedurfd een eigen weg in. Duidelijk zijn referenties hoorbaar naar GoGo Penguin, Brad Mehldau, Steve Reich en Philip Glass. Spaarzame, gelaagde muziek, filmisch en sfeervol met overrijke melodische drums en een fijnzinnig toucher op de piano. Geen spoor van spierballenvertoon of overdaad, maar concentratie en toewijding om diep te graven naar de essentie van muziek in prachtige filmische sfeerschetsen.” Jazzenzo