131014_RGB_loup_pour_l_homme_1__1__Milan_Szypura
za 2 mei 2020 comedy/cabaret basis € 15 - abo/reductie € 14 - VTP: € 7,5
de komedie

DE JAREN VAN VERSTAND

THOMAS SMITH

Terwijl je dit leest en denkt dat je gefocust bent, schieten er allerlei gedachten door je hoofd. Drie per seconde, blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. En dit de hele dag door.


In ‘De jaren van verstand’ kruipt improvisator Thomas Smith in je hoofd. Met zijn energieke publieksinteracties en sublieme gedachtesprongen neemt hij alledaagse zaken op de korrel en stelt hij hersenkronkels en gedragingen in vraag. Gefocust, tot hij het weer over iets anders heeft natuurlijk.


Zijn vorige voorstelling ‘Strak’ werd door pers en publiek heel erg gesmaakt. Maar Thomas wilde nog meer en dieper. Het was tijd voor ‘De jaren van verstand’. Inhoudelijk straf en vooral heel grappig.


Smith gaat zoals gebruikelijk ongedwongen in gesprek met enkele mensen op de eerste rij en geeft de indruk dat hij de hele voorstelling improviseert. Dat laatste is alleen de grootste comedians gegeven. In die categorie doet Thomas Smith ons nog het meest denken aan de Engelse superster Eddie Izzard: even grappig, even expressief, even goed geïnformeerd en even diepgravend. Wereldniveau, kortom.” ***** De Standaard