191027_Nautilus_2_c_Kristel_Dierckx
zo 3 mei 2020 muziek basis € 16 - abo/reductie € 14 - VTP: € 8
de komedie
inleiding om 19u15

JAKOB BRO TRIO

De Deense gitarist Jakob Bro brak internationaal door in 2009 met zijn sferische en melancholische composities. Heel wat fel geprezen albums en topsamenwerkingen later, stelt Jakob Brio Trio z’n jongste plaat ‘Bay of Rainbows’ voor in De Spil.
Contrabassist Thomas Morgan en subtiel meesterdrummer Joey Baron vormen samen met Jakob Bro een trio hors categorie. Internationaal op de voorgrond sinds het album ‘Balladeering’ (2009), bevestigden ze hun status als hedendaagse jazzgrootheden met ‘Gefion’ (2015) en ‘Stream’ (2016).

Eigentijds, maar nog steeds geworteld in de jazztraditie en met een fascinerende en experimentele lyriek, bespeelt Jakob Bro Trio zijn publiek. Met de nieuwste plaat ‘Bay of Rainbows’, op het gerenommeerde ECM-label, verfijnt Bro zijn signatuur nog verder, met een diepe nadruk op melodie, klank en interactie.


Muziek van zo’n emotionele impact en klasse mag eindeloos duren. Het trio is momenteel op een (…) bijna ongeëvenaarde hoogte beland. Wat een muzikale magie spat er van deze mannen af en
wat heeft hun muziek alles wat tot verwondering leidt. Magische klasse en een ronduit legendarisch optreden
.’ Writteninmusic

Met: Jakob Bro (gitaar), Thomas Morgan (contrabas) en Joey Baron (drums)

zo 3 mei 2020 - 20u abo vanaf 15/6 // losse tickets vanaf 18/6 BESTEL TICKETS!