201128_laura_1_V__rtex-_Albert_Vidal
di 22 okt 2019 film Basis: € 7 | Abonnement: € 60 (voor 10 tickets)
96 min.
schouwburg

de andere film

LA TERRA DELL' ABBASTANZA

Beste vrienden Mirko en Manolo wonen met hun alleenstaande ouders in de buitenwijken van Rome. Zij leven in armoedige omstandigheden en moeten hun steentje bijdragen om het huishouden draaiende te houden. De jongens delen dezelfde dromen over een leven met vrouwen, seks en geld. Als ze per ongeluk iemand aanrijden en hierdoor betrokken raken bij de lokale maffia verandert dit radicaal hun manier van leven en hun vriendschap. Al snel raken ze bedwelmd door het snelle geld en verliezen ze het contact met de werkelijkheid. De vrienden raken steeds verder verwijderd van hun oude leven en slaan een weg in die onomkeerbaar lijkt. 

De mondiale cinematografie is ooit begonnen bij de gebroeders Lumière. Er zouden nog vele voorbeelden volgen: de Coens, de Dardennes en de Wachowski-broeders. Aan dit rijtje kunnen Damiano en Fabio D’Innocenzo nu toegevoegd worden. In Italië wonnen ze de Silver Ribbon, een prijs van journalisten, voor het eigenwijze script en de regie.
Ook de internationale pers weet hun eerste film te smaken dankzij het intelligente scenario, de overtuigende acteerprestaties en de psychologische diepgang van dit op het eerste zicht standaardverhaaltje. Een must-see.

Italië 2018 - Regie: Damiano & Fabio D’Innocenzo - Met: Andrea Carpenzano, Matteo Olivetti