logo_udl
di 19 nov 2019 film Basus:€ 7 | Abonnement: € 60 (voor 10 tickets)
104 min.
De Spil

de andere film

HOT COUNTRY, COLD WINTER

Magnifiek sfeerbeeld van de ex-Sovjetrepubliek na de teloorgang van het staatscommunisme, en tegelijk de terugkeer van de Armeense cineast David Safarian naar de langspeelfilm.

In sprekende tableaux vivants evoceert Safarian de tweespalt tussen heden en verleden, melancholie en loutering, uitzichtloosheid en hoop, koude en warmte, licht en duisternis. Een vergane cultuur verpersoonlijkt door een man, Armeniër, archeoloog en fotograaf, en een vrouw, een Russische begenadigde poppenmaakster. Zijn ze gevangenen van elkaar, veroordeeld tot elkaar of inspireren ze net elkaar? David Safarian weet als geen ander een magische sfeer op te roepen zonder de poëzie van het alledaagse, van het ogenschijnlijke banale uit het oog te verliezen. En ook zonder de band met de werkelijkheid door te knippen. 

‘Hot Country, Cold Winter’ is verkwikkende cinema van een adembenemende schoonheid, rijk aan ontwapenende humor en opgedirkt met sprankelende, verrassende momentopnames. En met een schilderachtig slotakkoord om nooit meer te vergeten. Niet te missen. 

Armenië 2016 - Regie: David Safarian - Met: Yana Drouz, Ashot Adamian

di 19 nov 2019 - 20u BESTEL TICKETS!