200213_M.O.T.Denwetijd-paars-1
di 15 okt 2019 dans basis € 10 - abo/reductie € 9
de komedie
inleiding om 19u45

INSIDE OUT

MYRTE VANDEWEERD

Danseres Myrte Vandeweerd kampt met paniekaanvallen. De aanvallen komen schijnbaar zonder enige aanleiding en vanuit het niets op. In haar uitgebreid onderzoek sprak ze mensen als Herman Brusselmans, Otto-Jan Ham en Siel Verhanneman die net als zij te maken hebben met angststoornissen.


Over het algemeen wordt iemand door een paniekaanval overvallen in uiterst stresserende en/of over-stimulerende situaties. Tijdens een paniekaanval is het onmogelijk te praten of te reageren op de buitenwereld. Het lichaam is aan de grond genageld en kan niet anders dan zich overgeven aan de aanval. Het voelt alsof iets of iemand anders de macht overneemt om na de aanval volledig uitgeput en verward achter te blijven.

In een fragiel en toch uiterst krachtig duet met gitarist Vitja Pauwels, zoekt Myrte de diepste en donkerste emoties op die horen bij een paniekaanval. Het gebruik van schaduwen, troebele beelden en de klanken van Vitja zorgen voor een oprechte voorstelling die reflecteert over een persoonlijke ervaring en een boodschap uitdraagt die van maatschappelijk belang is.