• PiP
  • PiP
ma 30 sep 2019 > do 10 okt 2019 expo gratis
open tijdens openingsuren De Spil en bij voorstellingen

De Spil

THE KNAUSGÅRD HASSELBLAD SERIES

ALEXIA LEYSEN

​Vergezeld van de oude Hasselblad-camera van haar overleden grootvader, ging Alexia Leysen in gesprek met een hele reeks bekende en onbekende Knausgard-lezers. Op zoek naar wat hen erin raakt, triggert, ergert, ... Want de Noorse literaire rockster wordt een sombere mascotte van de hedendaagse mens genoemd. Z'n werk een spiegel voor de ziel. 

In het vooronderzoek van 'Knaus' ontstond zo THE KNAUSGÅRD/HASSELBLAD SERIES: een indringende analoge portretserie die een uiteenlopende reeks stemmen en gezichten verzamelt rond dit oeuvre. Van Heidi Lenaerts tot Herman Brusselmans. Van liefhebbers tot critici. Van beginners tot die hard doorbijters. 

Het project groeide uit tot een eigenzinnige cross over tussen fotografie, theater en literatuur. ​Elke geportretteerde koos 1 fragment uit het oeuvre van de Noor dat iets voor hen betekent. (Hieronder vindt u een sneak preview, en meer via Alexia's Instagram.)

Het resultaat is een indringende, analoge portretserie,

Deze expo is een extra bij de theatervoorstelling BRUT / ALEXIA LEYSEN & VALENTIJN DHAENENS // KNAUS op maandag 30 september