• _BRB0387_koenbroosBW
  • _BRB0387_koenbroosBW
za 21 dec 2019 muziek gratis, maar wel reserveren
Augustijnenkerk (Klein Seminarie)
Zuidstraat 27
8800 Roeselare

KLARA PODCAST/ PIETER JANSEN, VIOOL

SOUNDS OF SILENCE

Midden de drukte van de kerstperiode nodigen we je uit naar een rustige plek in de stad, om te luisteren naar twee KLARA podcasts uit de reeks ‘Kant en Klaar’. Een ogenblik van filosofie (te horen via een podcast) en live muziek in de stilte van de (gerenoveerde) Augustijnenkerk van het Klein Seminarie.

Podcast: Filosofisch essayist Joke Hermsen / live muziek: violist Pieter Jansen

Filosofisch essayist Joke Hermsen is begaan met de hedendaagse mens. We hebben het druk, verliezen ons in de oneindige zijwegen van de virtuele wereld, laten ons afleiden door elke *bleep*, - en toch zoeken we, paradoxaal genoeg, naar rust. Met Kant vragen we ons af: Wat is de mens? En waar zit onze vrijheid dan wel verborgen, als we ons chronisch laten verleiden door dingen buiten ons?

Sinds 2006 is Pieter eerste violist van het Spectra Ensemble, is hij stichtend lid van Trio. Hij bespeelt een viool gebouwd door Marcus Snoeck in Brussel in 1742. Hij zal op viool uit de partita’s en sonates voor viool solo van Johann Sebastiaan Bach spelen.

 

Met de 18de eeuwse filosoof Immanuel Kant vragen we ons af: wat kan ik weten? Wat moet ik doen? Wat mag ik hopen? Wat is de mens? Het zijn telkens richtingwijzers voor een filosofische verkenningstocht.  Meedenken mag! Of zoals Kant het zei: Durf te denken.

Je hoeft geen filosoof te zijn om na te denken. Idereen stelt zich immers vragen over het leven of onze tijd.  We kunnen niet anders.  Midden de drukte van de kerstweken nodigen wij u uit naar een rustige plek in de stad, om te luisteren naar een podcast gesprek met filosofe Joke Hermsen, omkaderd door muziek van Johann Sebastiaan Bach en tijdgenoten.

Kortom, een moment van filosofie en muziek in de stilte van de (gerenoveerde) Augustijnenkerk van het Klein Seminari.

bekijk hier het concert van 14/12 met Jan Devlieger (clavecimbel)

'Kant en klaar' is een KLARA podcast van Greet Van Thienen mmv Annick Lesage.

De podcastversie van alle beschikbare afleveringen kan u vinden via Apple Podcasts, iTunes, Google Podcasts, Spotify, Souncloud en via RSS in zo ongeveer alle andere toepassingen.