• _BRB0387_koenbroosBW
  • _BRB0387_koenbroosBW
za 14 dec 2019 muziek gratis maar wel reserveren
45 minuten
Augustijnenkerk (Klein Seminarie)
Zuidstraat 27
8800 Roeselare

KLARA PODCAST/JAN DEVLIEGER, KLAVECIMBEL

SOUNDS OF SILENCE

Midden de drukte van de kerstperiode nodigen we je uit naar een rustige plek in de stad, om te luisteren naar twee KLARA podcasts uit de reeks ‘Kant en Klaar’. Een ogenblik van filosofie (te horen via een podcast) en live muziek in de stilte van de (gerenoveerde) Augustijnenkerk van het Klein Seminarie.

Podcast: Filosoof Paul Moyaert / live muziek: klavecinist Jan Devlieger

Paul Moyaert is professor aan het Hoger Instituut voor Wijsbegeerte in Leuven en evenzeer thuis in de filosofie als in de psychoanalyse, bij Lacan, Deleuze en Freud.

Moyaert werkte o.m. rond de kracht van symbolen, interpreteerde de doodsdrift bij Freud, vroeg zich af wat waanzin is en vooral: hoe wij mensen in elkaar steken. Hij beantwoordt de Kant-vraag ‘Wat is de mens?’ op een niet-evidente manier. Misschien is het de woede die ons drijft. En wat moeten we daar dan mee?

Jan Devlieger speelt werk van Bach, Rameau en Hässler op klavecimbel.

 

Met de 18de eeuwse filosoof Immanuel Kant vragen we ons af: wat kan ik weten? Wat moet ik doen? Wat mag ik hopen? Wat is de mens? Het zijn telkens richtingwijzers voor een filosofische verkenningstocht.  Meedenken mag! Of zoals Kant het zei: Durf te denken.

Je hoeft geen filosoof te zijn om na te denken. Iedereen stelt zich immers vragen over het leven of onze tijd.  We kunnen niet anders.  Midden de drukte van de kerstweken nodigen wij u uit naar een rustige plek in de stad, om te luisteren naar een podcast gesprek met filosofe Joke Hermsen, omkaderd door muziek van Johann Sebastiaan Bach en tijdgenoten.

Kortom, een moment van filosofie en muziek in de stilte van de (gerenoveerde) Augustijnenkerk van het Klein Seminarie.

bekijk hier het concert van 21/12 met Pieter Jansen (viool)

'Kant en klaar' is een KLARA podcast van Greet Van Thienen mmv Annick Lesage.

De  podcastversie van alle beschikbare afleveringen kan u vinden via Apple Podcasts, iTunes, Google Podcasts, Spotify, Soundcloud en via RSS in zo ongeveer alle andere toepassingen.