181006_Jan-Bart-De-Muelenaere-copyright-Lieve-Decuyper
di 14 apr 2020 film Basis: €7 | Abonnement: € 60 (voor 10 tickets) | Studenten: € 6
132 min.
De Spil

filmkus

ANNULATIE // J'ACCUSE

Alle films die dit seizoen nog vertoond zouden worden, zijn geannuleerd. Wie reeds een ticket had, wordt via mail gecontacteerd.
In september start het nieuwe filmseizoen. Zodra het programma gekend is, verschijnt het op de website.

filmabonnementen seizoen 2019/2020 blijven volgend seizoen geldig.

De beloftevolle Frans-Joodse legerkapitein Alfred Dreyfus wordt ten onrechte beschuldigd van spionage voor aartsvijand Duitsland. Veroordeeld voor hoogverraad wordt hij levenslang verbannen naar de gevangenis op Duivelseiland. Kolonel Picquart, hoofd van de militaire inlichtingendienst die Dreyfus beschuldigde, ontdekt echter een spoor van corruptie en leugens tot in de hoogste rangen van leger en regering. Hij wil kost wat kost de waarheid achterhalen en het complot tegen Dreyfus ontrafelen. 

De beruchte Dreyfus-affaire hield Frankrijk van 1894 tot 1906 in de ban en culmineerde uiteindelijk in de publicatie van de beroemde open brief ‘J’accuse’ van Emile Zola aan de president. De ondertussen 86-jarige Roman Polanski (‘Tess’, ‘The Pianist’) is nog steeds in topvorm. 

Met‘J’accuse’ maakt hij een eersteklas kostuumfilm en vooral een meeslepende rechtbankthriller. De antisemitische ondertoon tijdens het proces loopt als een rode draad door het waargebeurde verhaal. Het spektakel van klokkenluiders, ondoorzichtige militaire en diplomatieke instanties, valse persberichten en de heksenjacht op bevolkingsgroepen blijkt ook nu meer dan ooit relevant.
Bron: Chris Rachel Spatz, Historiek, 1 november 2019

Frankrijk 2019 - Regie: Roman Polanski - Met: Jean Dujardin, Louis Garrel, Emmanuelle Seigner.
 

Palmares: Festival Venetië: Grote Juryprijs

di 14 apr 2020 - 20u AFGELAST