once
di 28 apr 2020 film Basis: € 7 | Abonnement: € 60 (voor 10 tickets) | Studenten: € 6
139 min.
De Spil

de andere film

ANNULATIE //THE INVISIBLE LIFE OF EURIDICE GUSMAO

Alle films die dit seizoen nog vertoond zouden worden, zijn geannuleerd. Wie reeds een ticket had, wordt via mail gecontacteerd.
In september start het nieuwe filmseizoen. Zodra het programma gekend is, verschijnt het op de website.

filmabonnementen seizoen 2019/2020 blijven volgend seizoen geldig.

Rio De Janeiro 1950. De twee zusjes Gusmão, onafscheidelijk maar zo verschillend, wonen nog bij hun strikte, conservatieve ouders. De 20-jarige Guida hoopt vooral de grote liefde te vinden, Euridice, 2 jaar jonger, droomt ervan om in Wenen te gaan studeren en carrière te maken als pianiste. Na een dramatische gebeurtenis worden ze door hun vader gescheiden van elkaar en gedwongen apart te leven. Terwijl ze allebei hun droom blijven najagen, geven ze nooit de hoop op elkaar terug te vinden. 

Deze bewerking van de gelijknamige roman van Martha Batalha, brengt een subtiel en genuanceerd verhaal met wendingen op de juiste momenten. Respect en liefde voor de vrouwen, zeer overtuigend gespeeld door de twee nieuwkomers, Julia Stockler en Carol Duarte, doordringen elke scène. Aïnouz is een visuele , expressieve kunstenaar, die met kleur, licht en geluid dromerige, 
soms melancholische scènes schildert. De soundtrack met de vele pianopassages van Liszt, Grieg en Chopin geven dit sensueel drama nog meer schoonheid en diepte. 

‘A vida invisivel of Euridice Gusmão’: een portret van energieke vrouwen, die hun vrijheid van geest onverminderd behouden in de Braziliaanse machocultuur. Een bruisende film die iedereen zal bekoren.

Brazilië 2019 - Regie: Karim Aïnouz - Met: Carol Duarte, Julia Stockler.
 

Palmares: Festival Cannes: Prix Un Certain Regard.

di 28 apr 2020 - 20u AFGELAST