cover_studio_guga_ongehoord_zondertekst
do 14 mei 2020 te gast basis: € 5 - UiTPAS kansentarief - 1.00 - tickets te koop via Vormingplus (zie link)
De Spil

VORMINGPLUS STELT VOOR

ANNULATIE // HUIZEN ON TOUR

HUIZEN ON TOUR is een gespreksavond rond een toekomst- en oplossingsgerichte strafuitvoering. Marijn Devalck luistert de avond op met jailsongs van o.a. Johnny Cash. 

Er is dringend een alternatief nodig voor onze huidige Belgische gevangenissen. Daarover is men het doorgaans eens. De kerntaak van een gevangenis is de gevangene individueel en veilig voorbereiden op een succesvolle terugkeer in de maatschappij. Zonder herval of recidive dus. En daar wringt het schoentje. 

Huizen on Tour ~ een initiatief van De Huizen vzw ~ zet kracht bij de overtuiging dat we dringend werk moeten maken van een nieuw soort detentie in België, in de vorm van detentiehuizen en betere omkadering van herstel en re-integratie. 

Verschillende sprekers* werpen elk vanuit hun achtergrond een blik op deze maatschappelijke uitdaging:
Hans Claus, gevangenisdirecteur
Liga voor Mensenrechten
Moderator - Forum voor herstelrecht en bemiddeling
Marjan Gryson, psychologe
Helene De Vos, criminologe
Sarah Holbrouck, architecte
Een ervaringsdeskundige
...
Marijn Devalck en band luisteren de avond op met jailsongs. Op het einde van de avond volgt een gesprek met het publiek.
* Wegens beroepsomstandigheden is het ook mogelijk dat sprekers vervangen worden.

Huizen on Tour is een initiatief van De Huizen vzw. Deze editie in samenwerking met Vormingplus MZW, UPV wetenschapspopularisering en het Humanistisch Verbond, en kadert binnen Rondom Prison.