201011_piv_huvluv_de_allereerste_keer
zo 16 aug 2020 muziek €10 / combiticket met concert Anna Pardo € 15
centrale hal

EEN DAG IN WENEN

klassiek

PIANOTRIO KHALDEI

Barbara Baltussen, (piano), Pieter Jansen (viool)  en Francis Mourey, (cello) vormen samen het Trio Khaldei. Ze spelen werk voor pianotrio uit het Wenen van de negentiende eeuw.

Johann Nepomuk Hummel, Pianotrio op. 22

Het werk van Johann Hummel, uit 1799, staat nog met één been in de Weense Klassiek. Hummel is een quasi perfecte tijdgenoot van Beethoven: hij was acht jaar jonger (°1778) en stierf tien jaar na hem (+1837). Zoals voor haast alle tijdgenoten van Beethoven was het voor Hummel een onbegonnen zaak om aan diens verpletterende dominantie te ontsnappen. Nochtans was Hummel in Wenen al vrij bekend nog voor Beethoven er doorbrak. Hij gold immers als het eerste grote wonderkind na Mozart (van wie hij overigens ook een tijdje les kreeg) en bouwde een grootse carrière uit als pianist in binnen- en buitenland.

Arnold Schönberg, Verklärte Nacht (arrangement) op. 4

Schönbergs Verklärte Nacht geeft bij uitstek de sfeer weer van het Weense fin de siècle. Dit ontroerende werk schetst een warm liefdesverhaal: wandelend door een koude maannacht bekent de vrouw aan haar geliefde dat ze, in haar verlangen naar moederschap, zich heeft laten bevruchten door een andere man. De vrouw beklaagt zich over haar zondige gedrag, maar haar geliefde spreekt haar troostend toe: haar kind zal ook zijn kind zijn. De koude nacht is een heldere warme liefdesnacht geworden. Wellicht één van de mooiste werken van Schönberg uit zijn romantische periode.

Een ticket kost 10 euro. Je kan een combiticket kopen voor de concerten op 16 en 30 augustus, je betaalt dan 15 euro.

klik hier voor de reservatie van het combiticket met het concert van Anna Pardo op 30/8

Heb je al een ticket voor de uitgestelde voorstelling van Anna Pardo op 30 aug, dan bieden wij je het concert gratis aan, je zal hierover telefonisch gecontacteerd worden.