• GentBougement_2016__DSC2406___Sofie_De_Backere
  • GentBougement_2016__DSC2406___Sofie_De_Backere
za 2 apr 2011 dans BASIS € 18 | ABO & REDUCTIE € 16
75 minuten, geen pauze
schouwburg
OM 19U15

MINIATURES

JOSÉ NAVAS / COMPAGNIE FLAK

De voorbije jaren ontwikkelde José Navas (Venezuela) een bijzondere choreografische taal. Zijn groepschoreografieën, zoals ‘Portable Dances’ en ‘Anatomies’, geven blijk van een doorgedreven fascinatie voor de essentie en de puurheid van bewegingen.

Met ‘Miniatures’ keert José Navas terug naar zijn eerste liefde: de solo. In zeven korte dansstukken herontdekken we de sublieme schoonheid, het charisma en de kracht van Navas als solodanser. In zeven delicate dansstukjes creëert hij een prozaïsche mozaïek van de uiteenlopende emoties die hem als mens getekend hebben. Maar bovenal maakt hij ons deelgenoot van zijn onvoorwaardelijke liefde voor de dans.

Voor elk deel van ‘Miniatures’ koos Navas muziek met een uiterst persoonlijke betekenis: Bach, Vivaldi, Debussy en Chopin, maar ook Maria Callas die Bellini zingt of een nummer van Judy Garland.

Met dit unieke project presenteert José Navas een ontroerend danspareltje, dat beklijft door de eenvoud, fragiliteit, subtiliteit maar vooral door de authenticiteit van de maker.

Choreografie & dans: José Navas | Muziek: J.S. Bach, V. Bellini, C. Debussy, M. Grever, G. Gershwin, F. Chopin, A. Vivaldi | Coproductie: Agora de la Danse (Montreal)