• 190927_ISH_Studio_Breed_24
  • 190927_ISH_Studio_Breed_24
zo 1 mei 2011 muziek VVK € 31 | ADD € 33
120 minuten, geen pauze
schouwburg

ANGELO BRANDUARDI

Deze Italiaanse zanger en componist nam zijn eerste album op in 1974 en heeft sindsdien een gigantisch oeuvre uitgebracht. Branduardi staat bekend om zijn specifieke, eclectische stijl. Hij combineert moeiteloos volkse met moderne elementen, put inspiratie uit folk, jazz, klassiek en rock. Zijn teksten zijn lyrisch, sprookjesachtig en vaak pure poëzie. Begin jaren '80 legt Branduardi zich, naast het maken van eigen albums, ook toe op filmmuziek, waaronder het awardwinnende ‘State buoni se potete’.

Branduardi, filosoof van opleiding, blijft bovenal een meesterlijk songwriter. In zijn thuisland is hij een regelrechte superster. Ook in de rest van Europa heeft hij een trouwe fanbase en sleepte hij heel wat prijzen in de wacht.

Zijn nieuwste album Futuro Antico VII, het zevende in een reeks met hymnes en liederen uit de Middeleeuwen , is net verschenen, en we mogen binnenkort al een opvolger verwachten, waar nu volop aan wordt gewerkt.

Op 30 april treedt hij eerst op in Ieper (Cultuurcentrum ACCI – 057 239 480) en op 2 mei in Borgerhout/Antwerpen (De Roma - 03 292 97 40)

Angelo Branduaride - Davide Ragazzoni, Drum, Percussions - Stefano Olivato, Double bass, Bass, Harmonica - Fabio Valdemarin, Piano, Keyboards, Accordion, Harmonium - Michele Ascolese, Electric, Classic Guitars,  Bouzouki