200327_Peter_Van_Ewijk_-_contact_beeld
za 11 feb 2012 muziek BASIS € 16 | ABO & REDUCTIE € 14
90 minuten, er is geen pauze
De Spil

BRITSE FOLK (vk)

BELLOWHEAD

Begin dit jaar kon het geplande concert van Bellowhead niet doorgaan, we zijn maar al te blij dat we een nieuwe datum hebben kunnen strikken.

Sinds een paar jaar is deze elfkoppige groep één van dé sensaties van de Britse folkscene. De band is ontsproten aan de breinen van trekzakspeler John Spiers en zanger/violist Jon Boden.
Wat Bellowhead zo bijzonder maakt, is dat het naast violen, gitaar en percussie, over een vijfkoppige blazerssectie beschikt. De enorme dynamiek en drive zorgt voor een unieke aanpak.

Bellowhead is de exponent van een nieuwe folkgeneratie:  zonder verraad te plegen aan de ziel van de Britse traditie brouwen ze met subtiliteit en gevoel voor humor een feestelijke smeltkroes.  Geen wonder dat de groep in 2011 de BBC Folk Award won voor ‘Best Group’ én, voor de vijfde keer (!), die voor ‘Beste Live Act’. Optredens in ‘Later with Jools Holland’ zette Bellowhead ook buiten de folkwereld op de kaart en de band stond op festivals als Glastonbury, Roskilde en Womad.

Hun laatste cd ‘Hedonism’ werd in de Critic Poll van het magazine fROOTS uitgeroepen tot ‘Album of the Year’ en krijgt eind dit jaar z’n Europese release.