cover_studio_guga_ongehoord_zondertekst
wo 14 mrt 2012 muziek BASIS € 15 | ABO & REDUCTIE € 13
90 minuten, er is geen pauze
schouwburg
annulatie inleiding

KLEZMER (vs)

THE KLEZMATICS

The Klezmatics zijn wereldmuzieksterren en de enige klezmerband die ooit een Grammy won. De groep, opgericht door trompettist Frank London, ontstond halfweg de jaren tachtig in de bruisende scene van New York City’s East Village.
Hun klezmer, geworteld in de Oost-Europese Joodse traditie, combineren ze met eclectische muzikale invloeden. Je hoort Arabische, Afrikaanse en Latijns-Amerikaanse ritmes, maar even goed swingende jazz en pompende Balkanmuziek. Het ene moment ontroeren de Klezmatics door efficiënte eenvoud, het andere swingen ze erop los. De zes groepsleden zijn haast allemaal multi-instrumentalisten en kunnen als geen ander oude muziek en teksten eigentijds doen klinken.

Deze Joodse feestmuziek beleef je bij uitstek live, getuige ook de recensie van het Klezmatics-concert in Brussel vorig jaar:
“De New Yorkse klezmerband kreeg het voltallige publiek op de been met hun dolle klezmer, maar had ook finesse in huis met een traditioneler Jiddisch repertoire en enkele prachtige Joodse songs. Ongetwijfeld de topper van het festival.” De Standaard

Met: Lorin Sklamberg (zang, accordeon, gitaar), Frank London (trompet, keyboards), Matt Darriau (klarinetten, altsax, kaval), Lisa Gutkin (zang, viool), Paul Morrissett (bas, cimbalom) en Richie Barshay (drums)