• 190927_ISH_Studio_Breed_24
  • 190927_ISH_Studio_Breed_24
  • 190927_ISH_Studio_Breed_24
vr 29 jan 2016 muziek + bijzonder vvk € 21
add € 23

schouwburg

CHARMINGLY OBSTINATE TOUR

SPOKEN WORD

HENRY ROLLINS (VS)

 

De legendarische ex-zanger van Black Flag en frontman van z’n eigen Henry Rollins Band komt begin 2016 met zijn spoken word show ‘Charmingly Obstinate’ naar Europa.
Rollins is een veelzijdig man/workaholic - naast muzikant ook schrijver, acteur, radio- en televisiepresentator – en besloot al vroeg in zijn carrière dat muziek niet volstond om zijn boodschap over te brengen. Daarom legde hij zich toe op een reeks vlijmscherpe spoken word-voorstellingen waarin hij het publiek meeneemt op een dolle rit van humor langs diepe ergernis tot introspectie. Hij heeft er ondertussen een ijzersterke reputatie mee opgebouwd en won er zelfs een Grammy Award mee.

In deze eerste Europese spoken word-tour sinds 2012 zal Henry Rollins ongetwijfeld opnieuw geen blad voor de mond nemen om zijn mix van levenswijsheden en ongezouten meningen te doceren.

De Morgen over zijn passage in Brussel in 2010: “Rollins' bevlogen vertelstijl zorgde ervoor dat je op het puntje van je stoel bleef zitten.”

Over zijn show in 2012 schreef Enola.be:  “voor de zoveelste keer bewees hij dat zijn legendarische werkethiek nog steeds buiten categorie is. (…) Opnieuw zou hij twee uur en drie kwartier razen zonder ook maar één noemenswaardige aarzeling, zonder ook maar één pauze in te lassen. De Rollins die we te zien kregen is een waanzinnig bevlogen verteller, met een imponerende woordenschat, een trucklading metaforen, grappen en imitaties die hij allemaal even perfect uitvoert. Hij mag dan wel stellen dat hij niet zozeer grappig is als veel grappige dingen kan vertellen, maar die kunst beheerst hij dan ook tot in de puntjes.”

Tickets zijn te koop vanaf vrijdag 24 april