De Spil

“Niemand kan Martine Tanghe vervangen, maar dat wilde ze wel, voor Morris.”

Het heengaan van Martine Tanghe op 23 juli 2023 was ook voor muziekensemble Oxalys — en allen die betrokken waren bij het vertelconcert Morris — een donderslag bij heldere hemel. 

Koenraad Hofman, artistiek directeur van Oxalys:

Tijdens onze — veel te korte — samenwerking in de door pers en publiek enthousiast onthaalde voorstelling Morris hebben wij Martine leren kennen als een warme en krachtige persoonlijkheid die het sterke verhaal van Bart Moeyaert elke voorstelling meer vleugels gaf. Het was haar uitdrukkelijke wens om, wanneer zij er niet meer zou zijn, Morris verder te laten leven. De suggestie om Phara de Aguirre, een andere grote televisie-persoonlijkheid en tevens beste vriendin van Martine haar rol te laten overnemen voelde als de enige juiste keuze. Dat Phara toestemde om deze erfenis op zich te nemen vinden wij dan ook de mooiste hommage die we kunnen brengen aan één van de sterkste nieuwsankers van de voorbije decennia.

 

Phara de Aguirre, VRT-collega van Martine:

Ik had natuurlijk niets liever gewild dan dat Martine de stem van Morris zou blijven. Ze keek uit naar elke voorstelling, ze genoot van de samenwerking met Oxalys en ze deed het zo goed, zag ik vorig jaar met eigen ogen in de schouwburg in Leuven. Niemand kan Martine vervangen, maar ik zal mijn uiterste best doen om het verhaal van Morris verder te zetten en Martine zal erbij zijn, in mijn gedachten, bij elke voorstelling.

Morris is een verhaal van Bart Moeyaert, op muziek gezet door Koen Brandt en gebracht door het ensemble Oxalys. De voorstelling is vanaf oktober 2023 te zien in verschillende culturele centra in Vlaanderen. Op zondag 10 maart in De Spil.