De Spil
Katrien Orlans

Atalanta: Een nieuw festival is in de maak met vrouwelijke kunstenaars voor het voetlicht

Internationale Vrouwendag

Met Atalanta bouwt De Spil aan een nieuw festival dat vrouwelijke kunstenaars voor het voetlicht zet.

In Villa Vandewalle word je ondergedompeld in een krachtige, vrouwelijke wereld. Deze eerste editie geeft een voorproefje op de toekomst. We starten met een kleine expo en geven per dag een inkijk in een voorstelling die volgend seizoen in De Spil te gast is. In 2025 groeit het festival verder uit tot een vrijplaats van vrouwelijk talent voor een breed publiek. Dus mannen, geen schrik. Jullie zijn ook meer dan welkom.

Van vrijdag 8 tot en met zondag 10 maart 2024 installeren straffe madammen als Verona Verbakel, Pascale Petralia, Charlotte Bouckaert en Ruth Bruyneel zich in de Villa. Je kan doorlopend genieten van beeldend werk van Dorine Clement en Myrte Vandeweerd en een podcast-installatie van Eva De Groote.

Tickets kosten 5 euro per voorstelling per dag. De expo en de podcasts zijn gratis en kan je vrij in Villa Vandewalle komen beluisteren en bezoeken. Dit is het luikje Atalanta.

Villa Vandewalle - Meensesteenweg 156 - Roeselare Bekijk hier het volledige Atalanta programma.

Daarnaast organiseert Stad Roeselare op donderdag 7 maart om 19:30 een gratis lezing met Pascale Platel en Fien Sabbe. Op vrijdag 8 maart tussen 13:30 en 16:30 maak je kennis met Vrouwen van RSL en hun culturen aan de hand van verschillende kunstvormen: zang, beeldende kunst, film en woord, … Info en tickets voor dit programma vind je hier.