De Spil

Laat je inspireren!

      De top 3 van Marie

Kenneth Berth - Piéton
Kenneth Berth is iemand die ik volg en bewonder sinds ik mijn radio-opleiding begon. Zijn audiodocumentaires zijn één voor één meesterwerken en ik verwacht niet minder van zijn theaterdebuut.
meer info >>
 
Piet De Praitere - Ik ruik naar Oostende
Als ik deze naam niet in mijn top 3 zou zetten, zou ik niet de dochter zijn van mijn – ook naar Oostende ruikende – mama. 
meer info >>

School is Cool - Concert
Als kind gaf ik ooit een presentatie over School is Cool, dus de interesse voor hun muziek is al lang aanwezig. Volgens mij zal dit optreden er boenk op zijn, vooral omdat het een intiem concert wordt met akoestische nummers. Én er zullen strijkers zijn, dus ik bedoel maar…
meer info >>

Marie Reynaert
Project- en productiecoördinator festivals/extra muros De Spil

           De top 3 van Hilde

Duo Lamell-Matthys
Ik kijk samen met mijn dochters uit naar dit aperitiefconcert. Zij spelen ook piano en klarinet.
Ik vind het altijd fijn om na het concert bij een aperitief mensen te ontmoeten.
meer info >>

BRYGGEN 
Er zullen veel strijkers op het podium staan in het kader van de Strijkersdagen. Een mooie samenwerking met STAP Roeselare en JOWest. Een Scandinavisch programma met werk van Pärt, Vasks en Grieg!
meer info >>

Vlaams Radiokoor / Il Gardellino
Dit wordt een topconcert met een combinatie van oude en nieuwe muziek. Ik luister graag naar a-capellazang. Het Vlaams Radiokoor komt later op het seizoen nog terug naar De Spil met I SOLISTI, Het Banket en meestervertellers Jan Decleir en Roy Aernouts.
meer info >>

Hilde Cuyt, directeur

     De top 3 van Annelies

Les négresses vertes 
Deze zotte bende muzikanten mixt zoveel vrolijkheid en energie in hun muziek dat ik nooit stil kan blijven zitten. Ik zag ze nog nooit live aan het werk, dus ik kijk enorm uit naar dit feestje! 
meer info >>
 
Alexander Vantournhout 
Ik hou enorm van de esthetiek van Alexander Vantournhout. Zijn voorstellingen zijn altijd af: de bewegingen, scenografie, het licht, alles vloeit in elkaar over. Het is heel knap hoe hij zichzelf steeds opnieuw lijkt uit te vinden en toch zijn eigen, pure en herkenbare stijl behoudt.   
meer info >>
 
Lageste / Lisaboa Houbrechts 
Ik zag deze voorstelling in Gent en werd omver geblazen. Geen twijfel, deze zeldzame parel moest in De Spil staan. Ik ben dan ook enorm blij dat ‘Vake Poes; of hoe God verdween’ op onze scène staat. De beelden, de sterke acteurs, het door-merg-en-been-snijdende verhaal, de zang, de muziek. Dit soort voorstellingen zie je zelden en maken mij zo gelukkig. 
meer info >>

Annelies Vancraeynest
Programmator theater en schoolvoorstellingen

       De top 3 van Greet

1. Emilie Weisse circustheater 
Ik ben ondertussen 2 x trotse oma! Dit wordt een feestje voor mijn kleinkindjes en mezelf.
Ik kom niet alleen naar Emilie, maar naar het ganse hagelslagfestival. Zo’n leuke beleving met film, voorstellingen en omkadering in en rond De Spil. Deze 4 daagse willen we niet missen!
meer info >>>

2. Arnout Van den Bossche 
Een aantal jaar geleden gezien in De Spil.

Die avond was ik van permanentie, en had geen idee welk soort voorstelling dit was, dus liet ze maar op me afkomen. Ik heb zo gelachen! Een hilarische knipoog naar coaching-wereld.
meer info >>>

3. Collectief ELAN(D)
Tijdens het ontwerpen van de seizoensbrochure vielen de foto’s me onmiddellijk op. 

En, … wanneer onze programmator Annelies zegt ‘dat dit dé hit op Theater aan Zee was die nu eindelijk in Roeselare te zien is’... dan ga ik.
meer info >>>

Greet Pattyn
Grafische vormgeving en communicatie