extra's

rondleidingen in De Spil

Op aanvraag kunnen klassen een rondleiding krijgen in De Spil. We nemen een kijkje achter de schermen. Hoe voelt het om op scène te staan? Wat gebeurt er in de regiekamer? Waar verblijven de artiesten voor en na de voorstelling? En nog tal van andere weetjes worden uit de doeken gedaan.

Voor de rondleidingen hoeft u niet via het inschrijvingsformulier te reserveren. Gelieve hiervoor telefonisch contact op te nemen of eens langs te komen. De prijs voor een rondleiding bedraagt € 25,00 per groep (voor scholen en onderwijsinstellingen) . Een geleid bezoek duurt ongeveer 45 minuten.

cultuurschakels

Sinds april 2009 is ons cultuurcentrum erkend als ‘cultuurschakel’. Dat betekent dat klasgroepen (max. 30 lln) van scholen uit onze regio via DynamoOPWEG ons tijdens de daluren gratis per bus of tram kunnen bezoeken. Ze maken immers kosteloos gebruik van het reguliere aanbod van De Lijn tot vlak voor onze toegangsdeur. Op die manier genieten hopelijk nog meer kinderen en jongeren en hun leerkrachten van de waaier aan educatieve activiteiten uit ons aanbod.

DynamoOPWEG komt tegemoet aan een reële behoefte: de verplaatsing is voor veel scholen immers een drempel om te participeren aan culturele activiteiten buiten de school. Via enkele eenvoudige stappen vraagt u als school probleemloos een dagpas aan voor het vervoer naar De Spil.

Het project wordt gecoördineerd door CANON Cultuurcel (Ministerie van Onderwijs-Agentschap voor Onderwijscommunicatie) en loopt in samenwerking met de Vlaamse Vervoersmaatschappij De Lijn, de Lerarenkaart en de culturele steunpunten FARO en LOCUS. Meer dan 500 bestemmingen werden inmiddels al cultuurschakel.
Wilt u als school ook gebruik maken van dit initiatief? Surf naar www.dynamo3.be en lees er alles over de instapvoorwaarden en de mogelijkheden om meer cultuur in elke klas te brengen.

Meer info over kunst en cultuur op school vindt u op www.canoncultuurcel.be.
Vragen over onze educatieve programma’s? Neem contact op met Margriet Huyghe (margriet.huyghe@despil.be)

workshops

indien er bij een schoolvoorstelling mogelijkheid is om een workshop te volgen, staat dit bij de desbetreffende voorstelling vermeld.

Hebt u interesse om in te schrijven op een van deze workshops, mail dan naar margriet.huyghe@despil.be

 

ONLINE INSCHRIJVINGSFORMULIER