• logo_udl
  • logo_udl
  • logo_udl
  • logo_udl
  • logo_udl
wo 30 jan 2019 muziek basis € 18 - abo/reductie € 16 - vrijetijdspas € 9
schouwburg

PLAYS HOWARD SHORE

STUFF.

STUFF. voorstellen hoeft hopelijk niet meer. Het vijftal - Lander Gyselinck (drums), Andrew Claes (sax), Dries Laheye (bas), Mixmonster Menno (samples) en Joris Caluwaerts (toetsen) - behoort al even tot de top van Belgische live bands. Hun sound is een onvoorspelbare hybride van gemuteerde hiphop, experimental jazz, future funk en elektronica.


Nu gaat de band aan de slag met muziek van Howard Shore en filmbeelden van David Cronenberg. Als überfans “verSTUFF.en” ze iconisch geworden thema’s van cult-klassiekers als ‘Scanners’, ‘Videodrome’ en ‘Existenz’. Dat doen ze tegen een ingenieuze en indrukwekkende video-opstelling.


Al vrijwel meteen na zijn doorbraak in de jaren ‘70 doet de Canadese filmregisseur David Cronenberg het hart van menig filmfanaat sneller slaan met zijn mix van horror, science fiction, psychologische thriller en zwarte komedie. Vrijwel al zijn films zijn voorzien van muziek door componist Howard Shore. Daarnaast maakte Shore ook soundtracks voor onder meer ‘Seven’, ‘Lord Of The Rings’ en ‘The Departed’.


Deze ‘Stuff. plays Howard Shore’ ging in première op Film Fest Gent ’17:
“Dit was een van de beste keren dat we STUFF. aan het werk zagen.” ****De Morgen

 

In coproductie met Vooruit en Film Fest Gent.