Cie Midnight (BE)  / Us

!! enkel op za 21 sep !!
14u + 16u45 
6+ / 45 min 


Een inkijk in het dagdagelijks leven van de Homo Sapiens Idioticus. Deze twee schelmen flirten het liefst met gevaar, leven op het scherp van de snee met de vele (écht vele) messen in hun dagelijkse routines. Hun natuurlijk habitat is een klein, nogal onveilig universum waar op ieder moment iets naar beneden kan vallen. Een ongezonde mix van meswerpen, een opstandige computer en veel slechte ideeën. Joris Verbeeren (BE) en Simone Scaini (IT) hebben zich verdiept in de oude circustechniek meswerpen en het zich eigen gemaakt tot een eigen, sublieme, vloeiende, bij momenten geschifte stijl. 

‘de groote stooringe’ is het enige circusfestival dat een bijzonder licht werpt op het rijke circusverleden.  Kijk uit naar dit symbool: 

Dat wijst op circus van vroeger dat op een hedendaagse manier verteld, getoond, verwerkt, verweven, ... wordt. Mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van de Vlaamse Overheid

Okidok  (be)  / In Petto

!! enkel op zo 22 sep !!
14u + 16u45 
4+ / 45 min

Twee clowns zijn onderweg. 
Hun karretje zou hen moeten beschermen en onderdak 
bieden. Maar het vermaledijde ding schommelt, slingert, maait hen onderuit, stelt hen op de proef. De clowns geven zich niet zomaar gewonnen. Ze proberen zich staande te houden en de kar terug in evenwicht te krijgen zodat ze hun tocht kunnen verderzetten. 

Van en met: Benoît Devos en Xavier Bouvier