definitieve programma vanaf 12 augustus online

Het is weer zover. Het circus- en straattheaterfestival de groote stooringe zet - deze keer een weekend lang zaterdag 21 en zondag 22 september 2024 - de stad op zijn kop. Pleinen, straten, speel- en parkeerplaatsen transformeren in een groot en gratis openluchtpodium.
Ontdek de vele voorstellingen, mobiele acts en speelinstallaties in het volledige programma online of in de festivalfolder vanaf half augustus. We lichten hier alvast enkele tipjes van de sluier: 

In ‘EXIT’ bewegen vier topacrobaten in een grote, indrukwekkende installatie met een draaiende muur en zwevende deuren. De Stijle, Want (NL) komt met zijn allernieuwste en allerlaatste show naar ons festival. Choreograaf Joshua Monten (CH)  en zijn dansers tonen met ‘Romeo, Romeo, Romeo’ op een hilarische manier dat dansen het ultieme paringsritueel is. Na de show van Puéril Péril (FR) zal het zien  van een "tabouretje" nooit meer hetzelfde zijn. Ell Circo D’Ell Fuego en Théâtre de  la Toupine (FR) toveren het Stationsplein om in een onvergetelijke speelkoer voor kinderen. De clowneske acrobaten van Sitting Duck Cie halen capriolen uit met  een oude Citroën Dyane. Okidok brengt een heerlijke clownvoorstelling voor de  allerkleinsten. Wordt het je even allemaal te veel, kom dan even hangen en zweven  hoog in de lucht met de 'Relaxerette' (NL).

de groote stooringe werpt ook een uniek licht op ons bijzonder circusverleden:  Cie Midnight toont dat meswerpen meer is dan een routine trucje van vroeger. Vader Stef en dochter Fien Geers spelen met ‘Nest’ een woordloze clownerie voorstelling die heel zachtjes geurt naar het oude circus. Jongleur Olivier Caignart (FR) toont 4.000 jaar jonglerie geschiedenis in 40 minuten.

De Spil selecteerde zeven circusartiesten en gaf hun de kans om een kort clownsnummer te maken voor het festival, geïnspireerd op het circusverleden. Kom kijken naar ‘Clown College’ om te zien wat ze ervan gemaakt hebben.

 

'de groote stooringe' is een driejaarlijks circus- en straattheaterfestival in het stadscentrum van Roeselare. 

In de tussenliggende jaren is er 'de kleine stooringe'. Vergis je niet, dit kleinere programma veroorzaakt  tijdens de Rodenbachfeesten minstens evenveel prettig gestoorde rimpeling in de stad.