De Spil

 

Dit is de Zee

vr 27 sep + za 28 sep + zo 29 sep

Villa Vandewalle
Meensesteenweg 156 
Roeselare

gratis

 

Met ‘De Tuin der Lusten: Dit is de Zee’ zetten we samen met het Instituut voor Onderzoek van de Betovering der Zeeën (IOBZ) de betovering en de kwetsbaarheid van de zee in de schijnwerpers en maken we van Roeselare een ‘zee-waardige’ stad.Het Instituut voor Onderzoek van de Betovering der Zeeën, met Wim Opbrouck aan het roer, onderzoekt de relatie van de mens met en tot de Noordzee op het snijvlak van kunst, wetenschap en economie. Zij willen zowel de betovering, de verrukking én de blijdschap als het ernstige en acute lijden der zeeën bestuderen en vertalen in een wervelend, inspirerend en creatief verhaal.
 
‘De Tuin der Lusten: Dit is de Zee’ start in augustus met avontuurlijke uitstappen, creatieve workshops, interessante lezingen … en eindigt met een feestelijk slotevenement tijdens het laatste weekend van september.
 
Villa Vandewalle in Roeselare is de uitvalsbasis voor ‘De Tuin der Lusten: Dit is de Zee’. Hier begint de reis. Een plek waar we – op het ritme van eb en vloed – kennis, ervaring en ideeën uitwisselen, verhalen vertellen, toekomstgerichte kansen verkennen en elkaar inspireren en motiveren om de zee in al haar aspecten te laten bloeien en zichtbaar te maken. 

alle info volgt vanaf half augustus