De Spil

bereikbaarheid / openingsuren


De Spil - Hippoliet Spilleboutdreef 1 - 8800 Roeselare

info en ticketreservatie 051-265.700 
info@despil.be

---

september tot en met juni 
open van dinsdag tot donderdag van 10u tot 12u en van 13u30 tot 17u / vrijdag van 10u tot 12u
en een uur voor aanvang van de voorstelling

!! op dinsdag 26 september gaat de balie uitzonderlijk pas om 11u15 open (wegens een opleiding)

juli en augustus 
open van dinsdag tot vrijdag van 10u tot 12u

route met het openbaar vervoer


- met de trein

Vanuit Brugge en Kortrijk sta je in minder dan een half uurtje in Roeselare. Plan zelf uw route via www.belgiantrain.be.

  • te voet van het station naar De Spil
    Ga vanaf de voorkant van het station naar links, over het stationsplein. Loop rechtdoor in de Gasstraat, je komt zo langs de cinema en de brandweer. Bij het rondpunt nog steeds rechtdoor gaan, onder de spiraalbrug (NIET de spoorwegbrug). Dit is de Koning Albert I-laan. Blijf die volgen tot je na een kwartiertje aan de linkerkant De Spil ziet.*
    Liever door het stadscentrum? Verlaat het station via de hoofdingang. Je komt op het stationsplein. Kruis het stationsplein links, dan kom je aan de Ooststraat. Volg de Ooststraat tot op het einde, tot aan de grote markt. Daar ga je naar links en volg je de Zuidstraat. Op het einde van de Zuidstraat kom je aan een rond punt (bij apotheek De Beer), ga nog steeds rechtdoor in de straat Hof van 'T Henneken. Aan de verkeerslichten zie je De Spil rechts voor je.
  • met de fiets van het station naar De Spil
    *Volg dezelfde route die je te voet ook zou nemen. (maar met de fiets moet je wel over de spiraalbrug fietsen) Aan het station is er de mogelijkheid om een Blue-Bike huren te huren, zo kan je op een eenvoudige en snelle manier naar De Spil komen. Meer info: www.blue-bike.be

- met de bus

Er is een bushalte op wandelafstand van De Spil. Alle info en routeplanner op www.delijn.be.

- met de auto

  • via Brugge neemt u de E403 richting Kortrijk.
  • via Kortrijk neemt u de E403 richting Brugge.

Blijf de E403 volgen tot aan afrit 7: Roeselare – Izegem. Aan het einde van de afrit ga je naar rechts. Je rijdt nu langs het kanaal (op jouw aan de linkerkant). Blijf die weg volgen tot aan het grote rondpunt van de kajakclub. Neem de tweede afslag, zodat je opnieuw langs het kanaal rijdt. Ga aan de lichten opnieuw rechtdoor, nog steeds langs het kanaal. Aan het einde van het kanaal neem je op het rondpunt de tweede afslag, onder de spoorwegbrug. je komt nu opnieuw op een rondpunt: neem ook hier de tweede afslag, je rijdt zo onder de spiraalbrug. Blijf nu rechtdoor gaan, aan de vierde lichten bevindt zich links De Spil.

parkeren

Er is een parking naast De Spil. Deze is gratis, maar is wel een blauwe zone* met parkeerschijf. Ook de parkeerplaatsen voor De Spil liggen in dezelfde blauwe zone.

*Blauwe zone: alle weekdagen van 9u tot 18u, behalve op zon- en wettelijke feestdagen / maximum 4 uren.

Aan de voorkant van De Spil, in de Hippoliet Spilleboutdreef, zijn een aantal parkeerplaatsen voorbehouden voor wie een minder mobiele parkeerkaart heeft.