toegankelijkheid en zaalplan

rolstoel


plaatsen in de zaal en tickets
Personen met een beperkte mobiliteit zoals rolstoelgebruikers kunnen bij de reservatie van hun tickets een aangepaste zitplaats vragen. Indien gewenst, begeleidt een medewerker je voor de voorstelling naar je plaats. 

Good to know: online reservaties voor rolstoelplaatsen zijn niet mogelijk. Gelieve telefonisch op 051 265 700 of aan de balie te reserveren.

Rolstoelplaatsen bevinden zich beneden op de parterre. Op het zaalplan (onderaan deze pagina te downloaden) staan deze aangeduid. De toegang is via het gelijkvloers.

Een ticket voor een rolstoelplaats kan je aan de reductieprijs (=bundelprijs) kopen.

toegang en praktisch
De toegang tot het gebouw is aangepast zodat je gemakkelijk met een rolstoel van op de openbare weg binnen kan in De Spil.

Aan de voorkant van De Spil, in de Hippoliet Spilleboutdreef, zijn een drie parkeerplaatsen voorbehouden voor wie een parkeerkaart voor personen met een handicap heeft. Ook op de parking naast De Spil zijn een aantal plaatsen voorzien.

Er zijn meerdere toiletten in het gebouw die rolstoeltoegankelijk zijn.

slechthorenden


In de schouwburg is een ringleiding voorzien die het geluid van hoortoestellen versterkt. Elke individuele luisteraar met een hoortoestel kan draadloos gebruikmaken van deze ringleiding.

Good to know: Ben je slechthorig maar beschik je niet over een hoorapparaat? Dan kan je een hoorversterker ontlenen aan de balie.  

Deze ringleiding kan enkel bij versterkte voorstellingen op de parterre. (niet op het balkon en ook niet op de verplaatsbare stoelen vooraan het podium). Gelieve hier bij jouw reservatie rekening mee te houden.

Meer info via info@despil.be.

European Disability Card

Met een European Disability Card kan je een gratis ticket verkrijgen voor je begeleid(st)er. Reserveren voor deze plaatsen, voor jezelf en voor de begeleiding, kan aan de ticketbalie of telefonisch 051 265 700. Online reserveren is helaas niet mogelijk. 

zaalplan schouwburg


Download hier het zaalplan. Let wel, niet alle zitjes zijn bij elke voorstelling beschikbaar. Afhankelijk van de opstelling met of zonder techniek in de zaal, met of zonder voortoneel.

zaalplan de Schouwburg