De Spil

toegankelijkheid en zaalplan

Rolstoel


plaatsen in de zaal
Gelieve bij je plaatsbespreking steeds te melden dat je je met een rolstoel verplaatst, zo kunnen wij je een geschikte plaats geven. Indien gewenst zal een medewerk(st)er je naar je plaats begeleiden.

Rolstoelplaatsen bevinden zich beneden op de parterre. Op het zaalplan (onderaan deze pagina te downloaden) staan deze aangeduid. De toegang is via het gelijkvloers.

Rolstoelplaatsen kunnen niet online gereserveerd worden. Gelieve telefonisch 051 265 700 te reserveren, aan de balie, of ons een mail te sturen info@despil.be.

toegang en praktisch
De toegang tot het gebouw is aangepast zodat je gemakkelijk met een rolstoel van op de openbare weg binnen kan in De Spil.

Aan de voorkant van De Spil, in de Hippoliet Spilleboutdreef, zijn een drie parkeerplaatsen voorbehouden voor wie een minder mobiele parkeerkaart heeft. Ook op de parking naast De Spil zijn een aantal plaatsen voorzien.

Er zijn meerdere toiletten in het gebouw die rolstoeltoegankelijk zijn.

Slechthorenden


In de Schouwburg (parterre) is een ringleiding voorzien. Een ringleiding zorgt ervoor dat slechthorenden met een hoortoestel het geluid van de voorstelling kunnen versterken.
Elke individuele luisteraar met een hoortoestel kan draadloos gebruikmaken van deze ringleiding.Er zijn ook een aantal hoorversterkers - voor personen die niet beschikken over een hoorapparaat - in bruikleen aan de balie.

Meer info via info@despil.be.

Zaalplan schouwburg


download hier het zaalplan. Let wel, niet alle zitjes zijn bij elke voorstelling beschikbaar. Afhankelijk van de opstelling met of zonder techniek in de zaal, met of zonder voortoneel.

zaalplan de Schouwburg