De Spil

toegankelijkheid en zaalplan

rolstoel


plaatsen in de zaal
Personen met een beperkte mobiliteit zoals rolstoelgebruikers kunnen bij de reservatie van hun tickets een aangepaste zitplaats vragen. Indien gewenst, begeleidt een medewerker je voor de voorstelling naar je plaats. 

Good to know: online reservaties voor rolstoelplaatsen zijn niet mogelijk. Gelieve telefonisch op 051 265 700 of aan de balie te reserveren.

Rolstoelplaatsen bevinden zich beneden op de parterre. Op het zaalplan (onderaan deze pagina te downloaden) staan deze aangeduid. De toegang is via het gelijkvloers.

toegang en praktisch
De toegang tot het gebouw is aangepast zodat je gemakkelijk met een rolstoel van op de openbare weg binnen kan in De Spil.

Aan de voorkant van De Spil, in de Hippoliet Spilleboutdreef, zijn een drie parkeerplaatsen voorbehouden voor wie een minder mobiele parkeerkaart heeft. Ook op de parking naast De Spil zijn een aantal plaatsen voorzien.

Er zijn meerdere toiletten in het gebouw die rolstoeltoegankelijk zijn.

slechthorenden


In de schouwburg is een ringleiding voorzien die het geluid van hoortoestellen versterkt. Elke individuele luisteraar met een hoortoestel kan draadloos gebruikmaken van deze ringleiding (enkel bij versterkte voorstellingen).

Good to know: Ben je slechthorig maar beschik je niet over een hoorapparaat? Dan kan je een hoorversterker ontlenen aan de balie.  

Meer info via info@despil.be.

European Disability Card

meer info volgt nog

zaalplan schouwburg


download hier het zaalplan. Let wel, niet alle zitjes zijn bij elke voorstelling beschikbaar. Afhankelijk van de opstelling met of zonder techniek in de zaal, met of zonder voortoneel.

zaalplan de Schouwburg