De Spil

Kunstedities van Vrienden v/h S.M.A.K.
Gratis tentoonstelling van 29 maart t.e.m. 5 mei 2019.


 In de tentoonstelling Kunstedities – Vrienden v/h S.M.A.K. zie je werk van internationaal bekende kunstenaars als John Baldessari, Louise Bourgeois, Gerhard Richter, Berlinde De Bruyckere, Lili Dujourie, Adrian Ghenie, Luc Tuymans, Gilbert & George, Marlene Dumas, Marina Abramovic, Dirk Zoete ...

Wat zijn kunstedities?
Kunstedities zijn kunstwerken, geproduceerd in een beperkte oplage en gesigneerd door de kunstenaar. Vaak betekent de aankoop van een kunsteditie het startpunt van een verzameling.

Vrienden v/h S.M.A.K
De Vereniging voor het Museum van Hedendaagse Kunst, de huidige vzw Vrienden v/h S.M.A.K., werd opgericht in 1957 en had als initieel doel het oprichten van een zelfstandig museum van hedendaagse kunst in Gent. Ondertussen is het Stedelijke Museum voor Actuele Kunsten, kortweg het S.M.A.K., een vaste waarde geworden voor menig kunstliefhebber.

Naast een informatieve opdracht organiseert de vereniging Vrienden v/h S.M.A.K. allerlei activiteiten om hedendaagse kunst bij een ruimer publiek bekend te maken.

Ze organiseren:
voordrachten
debatten
uitstappen en reizen
en tentoonstellingen

Daarnaast is het ook een traditie geworden om kunstedities van binnen- en buitenlandse kunstenaars uit te geven. Deze edities volgen veelal het tentoonstellingsparcours van het S.M.A.K. en maken een kunstaankoop toegankelijk voor iedereen.