De Spil
Stefaan Beel

inleidingen


Bij een aantal voorstellingen is er voorafgaand een extra inleiding. In een inleiding wordt meer (achtergrond) informatie over de voorstelling gegeven. Dit kan een regisseur zijn die over een theatervoorstelling vertelt, een interview met een muziekjournalist over een concert, een choreograaf over een dansvoorstelling,… Inleidingen worden aangekondigd bij de voorstelling zelf op de website, in de brochure en op het ticket. Een inleiding bijwonen is uiteraard gratis en ook vrijblijvend. Met andere woorden, je kan ook de voorstelling bijwonen zonder dat je naar de inleiding komt.
Als de voorstelling in de Schouwburg doorgaat, om 20u, dan start de inleiding om 19u15.
Als de voorstelling in de Komedie doorgaat, om 20u30, dan start de inleiding om 19u45.

Vooraf reserveren is niet noodzakelijk, tenzij dit uitdrukkelijk vermeld staat.

nabesprekingen


Af en toe wordt een inleiding vervangen door een nabespreking. Dit houdt in dat je dan na de voorstelling nog even in de zaal kan blijven en dat er dan een gesprekje volgt met bijvoorbeeld een van de acteurs, dansers, muzikanten, regisseur, choreograaf,… Als er een nabespreking is, wordt dit ook vermeld op de website, in de brochure en op de tickets.

Tickethouders krijgen een aantal dagen voor de voorstelling een mail met praktische info. Ook hier wordt informatie over inleiding / nabespreking in vermeld.