De Spil
Pieter Dumoulin

Fairy Tales

Tibaldus
wo 12 feb 2025 20:00 - 21:30
wo 12 feb 2025
20:00 - 21:30
  • wo 12 feb 2025
    20:00 - 21:30
    De Spil, Roeselare
    schouwburg
  • inleiding om 19u15

De sprookjes van Grimm voor volwassenen zoals je ze nooit eerder zag.

De Zwitserse auteur Robert Walser bewerkte met poëtische ernst en speelse scherts drie Grimm sprookjes tot dromerige toneelvertellingen over personages die niet langer binnen de vooropgestelde verhaallijnen willen lopen.
Sneeuwwitje keert na de moordpoging van de koningin terug naar het paleis om te onderhandelen over de afloop van het sprookje. Misschien begint ze wel een affaire met de jager?
Assepoester twijfelt aan haar prins en wil niet mee naar zijn kasteel. Bovendien geniet ze ervan gehaat te worden door haar stiefzussen.
Doornroosje, de koninklijke familie en hun hofhouding zijn niet blij wanneer ze ongevraagd worden gewekt uit hun slaap en hun taken opnieuw moeten opnemen. Moest die prins haar nu echt kussen?

De vrouwen aan zet in deze hedendaagse bewerkingen van de klassieke sprookjes!

credits

Van en met: Sara De Bosschere (‘Wat Als?’), Louise Bergez (‘De Kraak’, ‘Twee Zomers’), Fiene Zasada, Benjamin Cools, Simon De Winne, Hans Mortelmans en Timeau De Keyser - Decor: Helen Van de Vloet - Eindregie: Timeau De Keyser - Licht/techniek: Wim Bernaers - Tekst: Robert Walser - Vertaling: Ard Posthuma - Productie: tibaldus - Met steun van: Campo, A Two Dogs Company, uitgeverij Koppernik en de Vlaamse overheid