De Spil
Jorre Janssens

Arme tante Danni

Janne Desmet & Martha!tentatief
vr 28 mrt 2025 20:00 - 21:30
vr 28 mrt 2025
20:00 - 21:30
  • vr 28 mrt 2025
    20:00 - 21:30
    De Spil, Roeselare
    schouwburg

"Elke familie heeft een zwart schaap. Bij ons was dat tante Danni. Ze veranderde veertien keer van job, had geen gat in haar hand, maar een krater. Ze kocht alleen maar huizen met verborgen gebreken en alle mannen in haar leven bleken elke keer opnieuw manisch of crimineel te zijn. Heel mijn jeugd hoorde ik bij alles wat ik fout deed: "Just ons Danni gij". Van mijn ouders mocht ik alles worden, behalve tante Danni. Hun missie was duidelijk: Janne moest voorbereid worden. Op werkelijk alles wat er in het leven mis kan gaan.”

Janne Desmet (‘J’aime la vie’, 'De club‘) gaat op zoek naar waarom de ene mens monopolygewijs als winnaar aan de eindmeet komt en de ander, failliet en berooid, een rondje moet overslaan in de gevangenis.

Een tragikomische voorstelling over de drang om te slagen en het verlangen naar het moment dat iemand zegt: "Je bent er. Vanaf nu komt alles goed."

credits

Spel: Janne Desmet - Tekst: Johan Petit en Janne Desmet - Livemuziek: Ephraim Cielen en Linde Carrijn - Productie onder de liefdevolle vleugels van Martha!tentatief.