De Spil

Best Of

I Muvrini
do 6 feb 2025 20:00 - 22:00
do 6 feb 2025
20:00 - 22:00
  • do 6 feb 2025
    20:00 - 22:00
    De Spil, Roeselare
    schouwburg

I Muvrini is een Corsicaanse vocale groep van wereldformaat. Razend populair en met een livereputatie om u tegen te zeggen. Dat kan het Spil-publiek na hun eerdere, uitverkochte concerten alleen maar beamen.

Eind jaren 1970 werd I Muvrini opgericht door de broers Alain en Jean-François Bernardini. Het is muziek voor hart en ziel, een bijzondere mix van levenslust, strijdbaarheid, idealisme en diepgewortelde melancholie.
De Bernardini-broers tekenen voor een typische stijl die traditie combineert met tal van wereldse invloeden, zonder hun Corsicaanse identiteit te verloochenen. Het is deze onbevangen openheid naar de wereld die de groep internationaal succes bezorgde. 
Met meer dan 30 studioalbums op de teller en concerten in de grootste zalen van Europa komen de broers Bernardini, vergezeld door hun trouwe muzikanten, in 2025 terug naar De Spil voor een vreugdevol concert.

credits

Met: Jean-François Bernardini, Alain Bernardini, Stéphane Mangiantini, Jean-François Luciani, César Anot, Loïc Taillebrest, Achim Meier, Michael Meinert en Thomas Simmeri