De Spil

Lampje

Theater FroeFroe & Johnny MUS
5de + 6de leerjaar
ma 4 nov 2024 10:00 - 11:15
ma 4 nov 2024
10:00 - 11:15
  • ma 4 nov 2024
    10:00 - 11:15
    De Spil, Roeselare
    schouwburg
  • max: 200 toeschouwers

Lampje woont met haar vader in een vuurtoren. Haar vader is vuurtorenwachter, hij heeft maar één been en is een dronkaard. Lampje moet hem helpen om de vuurtoren elke avond brandend te houden. Op een stormachtige dag gaat het mis: de lamp brandt niet, vader was weer dronken. Een schip slaat te pletter tegen de rotsen, er zijn slachtoffers en de gemeente wil maatregelen. Lampje wordt uit huis gehaald. Ze wordt geplaatst, voor haar eigen goed, weg van haar vader, in het Zwarte Huis. Het Zwarte Huis is een kasteel dat eigendom is van een schatrijke zeekapitein. Niemand wil er werken omdat er een monster woont. Maar Lampje gelooft niet in monsters.
Theater FroeFroe en Johnny MUS waren helemaal ondersteboven van dit schitterende verhaal, geschreven door Annet Schaap, dat met veel prijzen bekroond is. Lampje is een avonturenroman met een waanzinnige heldin, maar het is ook een sfeervol en poëtisch hedendaags sprookje. Een beeldende voorstelling gespeeld door schitterende acteurs.

Lampje zit vol heerlijke karakters die het boek tot een inspiratiebron maken voor iedere beeldenmaker.

credits

Met: Mieke Laureys, Bert Dobbelaere, Gert Dupont, Annelore Stubbe, Chanou Mekenkamp (stage), Tanya Zabarylo e.a. - Live muziek: Samuel Renascent (Vekeman) - Techniek: Jamy Hollebeke (videocreatie), Marjolien Cuypers en Jo Heijens Coproductie: FroeFroe en Johnny MUS - Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap en
Tax Shelter van de Belgische federale overheid