De Spil
Rudi Schuerewegen

Pinocchio

Sprookjes enzo
3de + 4de leerjaar
ma 10 feb 2025
ma 10 feb 2025

Er was eens een vader en een zoon.
Iedere avond las de vader zijn zoon een verhaal voor.
Steeds hetzelfde verhaal: over een vader en een houten zoon die een echt jongetje werd.
Toen kwam de oorlog en was er alleen nog de vader.
De vader maakte een jongetje van stukken hout en puin. Iedere avond leest de vader zijn houten zoon een verhaal voor. Steeds hetzelfde verhaal.

Totdat op een avond…
.. een hamer, een beitel en de fantasie het echte leven ontmoeten. En dan wordt het heel eenvoudig om een droomwereld in en uit te glijden.


Sprookjes enzo brengt een eigen versie van het traditionele Italiaanse sprookje Pinocchio, in de geest van vrijheid van een kind van vandaag. Het verhaal over een marionet, wiens neus groeit als hij leugens vertelt, en zijn geliefde vader is een tijdloze vertelling over de kracht van verbeelding.
Pinocchio is figurentheater over liefde en gemis van vader en zoon en over de magie van kleine alledaagse dingen. Acteur Jo Jochems speelt op ontroerende wijze de vader met talrijke personages, verbeeld door poppen en sculpturen die verrassen en ontroeren.

credits

Tekst en spel: Jo Jochems - Concept, scenografie en regie: Pietro Chiarenza – Dramaturgie: Erwin Jans – Coaches: Kyoko Scholiers en Marcello Chiarenza – Kostuums: Margot De Group - Coproductie Perpodium - Vrij naar de tekst Pinocchio van Carlo Collodi Met steun van de Taxshelter Maatregel van de Belgische Federale Overheid Met dank aan NaaiPunt Posthof