De Spil

Wij hier samen ook morgen

Mais Quelle Chanson & Spectra
vanaf 8 jaar
zo 6 apr 2025 15:00 - 16:00
zo 6 apr 2025
15:00 - 16:00
  • zo 6 apr 2025
    15:00 - 16:00
    De Spil, Roeselare
    schouwburg
  • leuke extra's voor en na de voorstelling

Een eerlijke, bruisende, muzikale vertelling over jezelf zijn en hoe je dat doet. Of niet doet. Of wel doet. Of niet doet. Of daar ergens tussenin?

Een meisje draagt een bloemenjurk met veel te lange mouwen.
Iemand zegt: "Steek je armen in de lucht."
Stilte valt over haar voeten en blijft roerloos liggen.
Haar vleugels van bloemen gaan omhoog.
Haar handen die er niet meer zijn worden zichtbaar.
"Dit ben ik," zegt ze, "ik ben onschuldig."

Tien kinderen en jongeren gaan samen met de artiesten op zoek naar wie ze zijn, wie ze niet zijn en wie ze graag zouden willen zijn. Ze zingen over hun gevoelens, over wat onschuldig zijn betekent, maken foute grappen, durven al eens een leugentje om bestwil te vertellen.

De muziek van Frederik Neyrinck en de tekst van Marieke De Maré zijn gegroeid vanuit de verhalen van de jongeren, die wel elk hun rugzakje dragen. Voor het eerst werkt de Gentse organisatie Mais Quelle Chanson samen met het Spectra ensemble. MQC werkt vanuit muziek met kinderen en jongeren, die opgroeien in fragiele omstandigheden.

credits

Productie: Mais Quelle Chanson en Spectra - Tekst: Marieke De Maré – Muziek: Frederik Neyrinck – Coach: Nona Demey Gallagher – Zang, spel en muziek: Kapinga Gysel en10 kinderen/jongeren - Spectra ensemble: Frank Van Eycken (percussie), Tille Van Gastel (fluit), Pieter Jansen (viool) en Lara Rosseel (contrabas) - Coproductie: Inspiratum en Ha-Concerts