De Spil
Clara Hermans

The Happy Few

BRONKS
4de + 5de secundair
do 13 mrt 2025
do 13 mrt 2025

Are they fake news or are they the new fakes? Wie zijn ze echt en wie willen ze zijn?
Een wervelende voorstelling als een videoclip over wie we zijn en zouden willen zijn. Iedereen lijkt vandaag politicus, academicus, consument, producent, activist, nihilist, kapitalist, terrorist, racist, journalist, idealist. En dat allemaal tezelfdertijd.

In ‘The Happy Few’ doen vijf acteurs een poging om de maakbaarheid van hun identiteit te toetsen aan de realiteit. Daarvoor gebruiken ze alles wat ze voor handen hebben.
Zijn het stand-upcomedians? Martelaren? Snobistische wannabees?
Zijn het bovenmenselijke dansvirtuozen of raaskallende pamflettisten die je een geweten willen schoppen tot je bang in een hoekje wegkruipt?
En maakt het allemaal iets uit?

Zullen hun nobele intenties verder reiken dan de theaterzaal of blijft het bij een verwoede poging?

Bij deze voorstelling is een inleiding in de klas verplicht. Deze is gratis. Na inschrijving nemen we contact op met jullie om praktisch af te spreken.

Deze voorstelling duurt 95 minuten!

credits

Choreografie en regie: Randi De Vlieghe – Spel: Laurence Roothooft, Gaspard Rozenwajn, Jotka Bauwens, Arne Luiting en Adnane Lamarti – Muziek: Michiel De Malsche – Kostuum: Valerie Le Roy -Decorontwerp: Jan de Brabander en Tom de With - Coproductie met Perpodium – Met de steun van taxshelter van de Belgische Federale Overheid