• Pandje / installatie Muller Van Severen + lezing

Jan Mahieustraat 34 - Roeselare

Naar aanleiding van de expo DeSign of the Times presenteert Domus Plus een design installatie in het Pandje. Deze locatie ligt op het traject van de expo en kan je op dezelfde uren bezoeken. 

Peter en Suzy van Domus Plus, Sint-Amandsstraat 87, nemen jullie ook graag mee langs een interactief parcours van een selectie ‘collectible’ design, objecten met een uniek verhaal, waar kunst en design samensmelten. 


  • Casteelken Rumbeke / expo Sven Bullaert met project UMU + lezing ‘Kunst als hefboom voor nieuw design en maatschappelijke verandering’

Sint Petrus- & Paulusstraat 2 - Roeselare/Rumbeke (gesloten op zondag)

vernissage expo Sven Bullaert op 20 oktober
lezing op 19 november om 11u / inschrijven via inschrijven vóór 16 november via info@casteelken.be of 051-209811


’t Casteelken, designwinkel te Rumbeke, presenteert in het kader van DeSign of the Times een expo door UMU. 

https://casteelken.be/sven-bullaert-met-unieke-dubbeltentoonstelling-in-casteelken 

UMU is opgericht door Sven Bullaert met doel producten / diensten te ontwikkelen die ons leven echt kwalitatief kunnen verbeteren maar ook om de structurele opbouw van onze maatschappij en bedrijven te durven herbekijken. Geloof in een toekomst met meer zelfstandigen, meer lokale en kleinere productie-units, meer focus op creativiteit, duurzaamheid, spiritualiteit, eenvoud ... en waarbij dit soort 'waarden' onze grootste asset worden. 
Je zal onder 'UMU projecten' iets vinden rond duurzamer wonen, de kwaliteit van de klankbeleving verbeteren, gezonder genieten van chocolade, de dood tastbaarder maken, kunst terug meer naar de straat brengen, de mode-afvalberg beperken enz. Zeer uiteenlopend, maar wel gedragen door eenzelfde denk-frequentie.  
​Sven creëert schilderijen vanuit stilte, wandelingen in de natuur, meditaties. Ziet dit als loslaten en zich overgeven aan een creatieve stroom, een energie van verbinding, een ruimte waar emoties uit het verleden en toekomstige ideeën samenkomen. 

UMU modelbouwwoning 
​De eerste UMU-pods zullen worden gebouwd op de site van La Grande Terre in de Franse Ardennen.  

UMU  nl.umu.life/story 

 

 


  • zondag 11 december vertrek om 13u aan De Spil

In kader van de expo DeSign of the Times, met werken van internationale kunstenaars uit de collectie van Frac Grand Large op 4 unieke locaties in Roeselare, gaan wij op bezoek naar het regionaal Fonds voor Eigentijdse kunst: Frac Grand Large in Dunkerque.

meer info: programma en reservatie